Boekenblog

E L James - Donkerder

Donkerder – E L James

In Donkerder gaat E L James terug naar de Vijftig tinten-wereld door het verhaal van het tweede boek te vertellen vanuit het perspectief van Christian. Sinds in 2015 het eerste boek vanuit Christians perspectief uitkwam, smeken de fans van Vijftig tinten om een vervolg.

Volgens E L James gaat dit boek dieper dan het eerste deel, Grey. Dit verhaal duikt dieper in het fascinerende brein van Christian en legt de pijnlijke herinneringen en ontmoetingen bloot die hem zo beschadigd en veeleisend hebben gemaakt.

Achterflap

E L James keert terug naar de wereld van Vijftig tinten met een diepere en duisterdere visie op het liefdesverhaal dat wereldwijd miljoenen vrouwen in vuur en vlam zette.

Hun zinderende, sensuele liefdesaffaire is geëindigd in hartenpijn en in scherpe verwijten, en toch lukt het Christian Grey niet om Anastasia Steele uit zijn hoofd te krijgen, of uit zijn bloed. Hij is vastbesloten om haar weer voor zichzelf te winnen.

Hij probeert zijn donkerste verlangens en zijn behoefte aan volledige controle te onderdrukken en Ana op haar eigen voorwaarden lief te hebben.

Maar Ana’s sluwe baas Jack Hyde heeft zijn zinnen ook al op haar gezet, en Christian wordt nog steeds geplaagd door de verschrikkingen van zijn jeugd. Kan Christians therapeut hem verlossen van zijn demonen? Of zullen zijn verleidster Elena en zijn vroegere submissive Leila hem laten terugvallen in het verleden?

En zelfs als Christian Ana terugwint, kan zo’n beschadigde man als hij er dan wel in slagen om haar te behouden?

Wie is E L James?

E L James (1963) besloot na vijfentwintig jaar te hebben gewerkt als televisieproducent haar droom te verwezenlijken en te gaan schrijven. Het resultaat was de Vijftig tinten-serie, waarvan wereldwijd 150 miljoen exemplaren zijn verkocht in 52 talen.

In 2015 publiceerde ze de bestseller Grey, het verhaal van Vijftig tinten grijs vanuit het perspectief van Christian Grey.

E L James woont met haar man, hun twee kinderen en hun twee honden in West-Londen. Daar is ze bezig met nieuwe romans en filmprojecten.

Wat is dat toch met liften?

Boekrecensie ‘Donkerder’

We leren Christian steeds beter kennen. In dit tweede deel krijg je een unieke inkijk in de – soms donkere – gedachten van Mister Grey. Na hun plotse breuk wil Christian Anastaia terug. Hij heeft er alles voor over om haar terug voor hem te winnen. En te bezitten. Maar Ana’s eisen zijn hoog. En Christian weet niet of ze wel bij hem wil blijven als ze zijn donkerste gedachten ontdekt.

Los van hun reeds turbulente relatie, duikt er een derde op. Jack Hyde. Hij is Ana’s baas en geeft Christian een slecht gevoel.

Kortom, het boek belooft spanning, seks en ja, soms een vleugje romantiek ;-)


Zelf genieten van dit heerlijke boek?

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *