Boekenblog

Drie - D.A. Mishani

Drie – D.A. Mishani

Knap gestructureerde, inlevende en ademloze dramatische thriller over drie vrouwen die de verkeerde man ontmoeten.

Achterflap

Wanneer Orna op een datingsite de wat kleurloze Gil ontmoet ziet zij een kans om over haar recente scheiding heen te komen. Maar spoedig wordt duidelijk dat Gil niet is wie hij voorgeeft te zijn.

En dat Orna met haar eigen leugens, zonder het te beseffen, een gruwelijke val zet voor zichzelf waaruit ze niet meer kan ontsnappen. Dat patroon zal zich nog twee keer herhalen met Emilia, een religieuze hulp in de huishouding, en Ella, promovenda en moeder van drie kinderen, voordat het verhaal een verbluffende wending neemt.

Een psychologische thriller die smeult als een veenbrand, tegen de achtergrond van het turbulente Tel Aviv.

Boekrecensie Drie

Dit is de definitie van een strakke psychologische thriller – briljant en aangrijpend.

Ik wil niet te veel verklappen, dus ik zal alleen zeggen dat het gaat over drie vrouwen, één man, en een web van bedrog, leugens en dood, tegen de levendige achtergrond van Tel Aviv.

Hoewel dat klinkt als veel verhalen, is dit verre van een generieke thriller – het verhaal wordt verteld vanuit het perspectief van de slachtoffers in plaats van de dader en voelt volledig origineel aan.

Het voelde veel realistischer en spannender aan dan de standaard thrillers, en er zat van meet af aan een prachtige duisternis in het verhaal.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *