Boekenblog

Drie uur - Anders Roslund

Drie uur – Anders Roslund

Roslund laat zien dat zijn inlevingsvermogen en empathie niet voorbehouden zijn aan degenen aan de goede kant van de streep en maakt een aangrijpende schets van de vluchtelingenhel.

Achterflap

De ervaren rechercheur Ewert Grens treft in een zeecontainer in de haven van Stockholm 73 lichamen aan – en de vingerafdrukken van ex-infiltrant Piet Hoffman. Die blijkt zijn zinnen te hebben gezet op een rustig leven als beveiliger van VN-voedseltransporten.

Maar daar komt al snel een einde aan als Ewert hem dwingt tot de meest risicovolle infiltratie van zijn leven …

Drie uur is het spannende vervolg op Drie seconden en Drie minuten. Vanwege het overlijden van Börge Hellström schreef Anders Roslund dit laatste deel van de trilogie alleen.

Boekrecensie Drie uur

In het laatste deel van de Drie-trilogie kruisen de paden van hoofdinspecteur Ewert Grens en infiltrant/voormalig crimineel Piet Hoffman elkaar nog een keer. Ze krijgen te maken met dode Afrikaanse bootvluchtelingen. Allemaal slachtoffers van mensenhandelaren.

De top van de organisatie is Zweeds, ontdekt Grens. Hoffman. Hij onderneemt ter plekke actie, en dat is niet geheel zonder risico voor hem en zijn gezin. De waarheid en de dood lijken Grens op het verkeerde been te zetten.

Roslund schreef dit deel alleen (schrijfkompaan Börge Hellström overleed in 2017), maar het overtreft de twee voorafgaande delen.

Niet alleen is het een spannend verhaal met een sterke plot, het is ook een old school Scandinavische thriller. Bovendien is het kritisch naar de vluchtelingenproblematiek en het bijkomende cynisme.


Zelf genieten van dit heerlijke boek?

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *