Boekenblog

Druks - Francien Regelink

Druks – Francien Regelink

Fantastisch om te lezen hoe AD(H)D voor Francien werkt, hoe ze ermee omgaat en hoe open er over geschreven wordt! Het boek leest heerlijk weg en is met veel humor geschreven.

Achterflap

‘Heb jij je pilletje al geslikt?’ vragen mensen zich vaak af als ze Francien Regelink voor het eerst ontmoeten. Niet geheel ongegrond, want Francien heeft AD(H)D en kan nogal druk zijn. Maar AD(H)D is meer dan Alle Dagen Heel Druk.

In Druks legt Francien uit wat AD(H)D precies is en geeft ze een ongefilterd kijkje in haar leven. Van waarom boodschappen doen een uitdaging is en welke medicatie ze (soms niet) slikt, tot hoe AD(H)D werkt tussen de lakens en waarom ze op kantoor onder de brandtrap werkt. Voor iedereen die direct of indirect met AD(H)D te maken heeft.

Boekrecensie Druks

Het boek leest echt heel vlot! Francien weet met een fantastische schrijfwijze, gevuld met een goede dosis humor, heel open en eerlijk haar weg naar de classificatie, haar ervaringen in het dagelijks leven en haar valkuilen en krachten te beschrijven.

De combinatie tussen haar eigen ervaringen en de uitleg van AD(H)D-expert Cathelijne Wildervank zorgen ervoor dat het boek heel toegankelijk is, maar tegelijk ook de nodige theoretische achtergronden bevat en het onderwerp AD(H)D van meerdere kanten wordt besproken.

Het is goed dat er mensen zijn als Francien die op een dergelijke manier AD(H)D bij (jong)volwassenen bespreekbaar maakt en daarbij ook zeer zeker de positieve kanten en krachten niet onbesproken laat.

Het boek zal herkenning bieden aan mensen met AD(H)D, mensen die vermoeden dat zij wellicht AD(H)D hebben en/of mensen die in hun omgeving mensen met AD(H)D beter willen leren begrijpen.


Zelf het boek lezen?

Ook verkrijgbaar en bestelbaar bij je lokale boekhandelaar!

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *