Boekenblog

Phillip-Lewis-Een-andere-stilte-Recensie

Een andere stilte – Phillip Lewis

Al bij al is ‘Een andere stilte’ een verdienstelijke roman die ja als lezer gelukkig meer te bieden heeft dan wat spierballengerol van een debutant.

Achterflap

Vlak voor Henry Asters geboorte keert zijn vader tegen wil en dank terug naar de kleine stad in de Appalachen waar hij zelf is opgegroeid, en installeert zijn jonge gezin hoog op een berg in een immens huis van staal en glas.

Daar groeit Henry op onder de schrijftafel van deze briljante en overambitieuze man. Als een sterfgeval in de familie zijn vader op angstaanjagende wijze de weg doet kwijtraken, verandert ontzag in afkeer en vlucht Henry, om pas vele jaren later terug te keren als ook hij gedwongen wordt thuis te komen.

Een andere stilte is een pageturner over vaders en zonen, gefnuikte ambities en het verlangen naar een thuis. Om met The New York Times Book Review te spreken: ‘Deze roman schenkt de lezer hetzelfde plezier als klassieke familieromans, door de stilzwijgende overtuiging die eruit spreekt dat je familie je lot is. Een andere stilte is het werk van een zeer groot talent.’

Boekrecensie Een andere stilte

De plot van ‘Een andere stilte’ van Philip Lewis blinkt niet uit in originaliteit, maar dat hoeft ook niet. De auteur blijkt namelijk over enig schrijftalent te beschikken en heeft van zijn debuut een vlot leesbare roman gemaakt die je uiteindelijk op sleeptouw weet te nemen.

Henry’s leven is, vooral omwille van die ambitieuze, schrijvende (en drinkende) vader, niet altijd even eenvoudig. Zijn overpeinzingen nodigen de lezer uit om stil te staan bij de typische dingen des levens en maken van ‘Een andere stilte’ een boek dat iets langer blijft hangen dan gemiddeld.


Zelf genieten van dit heerlijke boek?

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *