Boekenblog

Een meisje op Schindler's List - Rena Finder & Joshua M. Greene

Een meisje op Schindler’s List – Rena Finder & Joshua M. Greene

Dit boek is het aangrijpende verhaal over de tragedie van de holocaust, maar ook over doorzettingsvermogen, hoop en overleven.

Achterflap

Rena Finder is pas elf jaar als de nazi’s haar en haar familie op transport zetten naar het getto in het Poolse Krakau. Terwijl steeds meer gevangenen om hen heen worden afgevoerd, komen Rena en haar moeder bij Oskar Schindler terecht, een Duitse zakenman die Joodse gevangenen in zijn fabriek in dienst heeft.


Tegen de wil van de nazi’s in zorgt Oskar zo goed mogelijk voor zijn mensen. Toch gaat er geen dag voorbij zonder angst en gevaar, en op een dag worden ook Rena en haar moeder gedeporteerd naar het concentratiekamp Auschwitz…

Boekrecensie Een meisje op Schindler’s List

Rena vertelt over haar tijd in de Tweede Wereldoorlog. Maar op zo een manier dat het boek een musthave is voor de lezende negenjarige, waar dit boek voor uitgebracht is.

Je leest de gruwelijkheden van die tijd maar op een andere manier als de volwassen boeken met dit thema. Het is echt op kinderen aangepast. Zonder dat het kinderachtig is.

Echt een aanrader!


Zelf genieten van dit heerlijke boek?

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *