Boekenblog

Een nieuw begin - Liz Braswell

Een nieuw begin – Liz Braswell

“Een nieuw begin” van Liz Braswell is een hervertelling van het bekende sprookje “Doornroosje”. Het boek neemt de lezer mee naar een alternatieve werkelijkheid waarin Doornroosje niet wakker wordt gekust door de prins, maar juist ontwaakt in een post-apocalyptische wereld.

Achterflap

‘A Twisted Tale – Een nieuw begin’ vertelt het verhaal van het beroemde Disney-sprookje ‘Aladdin’. Maar dan met een duistere twist…

Elk deel in de serie ‘A Twisted Tale’ is, zoals de naam al doet vermoeden, een twist op de meest geliefde Disney-verhalen. Ieder boek in de reeks begint met een wat-als-vraag: wat als Ursula nooit verslagen zou zijn? Wat als Belle erachter kwam dat haar móéder de heks was die de vloek had uitgesproken over haar Beest? En wat als Aladdin de lamp nooit had gevonden?

In deze duistere twist op het Disney-verhaal van Aladdin komt de boosaardige Jafar met de hulp van een onwillige Geest aan de macht nog vóór Aladdin en Geest elkaar leren kennen. Om de machtsbeluste tiran af te zetten moeten Aladdin en de ondergedoken Jasmine samenwerken – zonder de hulp van hun magische vriend.

‘A Twisted Tale – Een nieuw begin’ is het spannende tweede deel in de internationaal bejubelde Disney-serie met een twist. Auteur Liz Braswell vertelt in dit boek het verhaal van de straatrat en de prinses die de leiders van de rebellen moeten worden en alles op alles moeten zetten om een vernietigende burgeroorlog te voorkomen. Een spannende Disney-twist voor lezers vanaf 12 jaar.

Boekrecensie Een nieuw begin

Braswell weet met haar herschrijving een boeiende en verrassende twist te geven aan het klassieke sprookje. De personages zijn goed uitgewerkt en het verhaal is spannend en meeslepend. Het boek is toegankelijk geschreven en daardoor geschikt voor zowel jongere als oudere lezers.

Hoewel sommige aspecten van het boek wellicht wat voorspelbaar zijn, weet Braswell toch genoeg originele elementen toe te voegen om het verhaal interessant te houden. “Een nieuw begin” is dan ook zeker een aanrader voor fans van sprookjeshervertellingen en liefhebbers van avontuurlijke verhalen.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *