Boekenblog

Een rooie aan de kant van de weg - Anne Tyler

Een rooie aan de kant van de weg – Anne Tyler

Teder, ontroerend, en onthullend… een roman die in één keer in zijn geheel kan worden opgeslokt.

Achterflap

Micah Mortimer is een gewoontedier en tevreden met zijn weinig spannende leven. Hij zit zijn dagen uit en weet daar, gek genoeg, zijn familie en naasten nog mee te charmeren ook.

Maar zijn leven krijgt een knauw als zijn vriendin hem vertelt dat ze vanwege haar kat uit huis dreigt te worden gezet. En als er voor zijn deur een jongen verschijnt die beweert zijn zoon te zijn, wordt Micah opnieuw geconfronteerd met een verrassing waar hij niet mee om kan gaan.

In Een rooie aan de kant van de weg schetst Anne Tyler een intiem en geestig beeld van een man die degenen om hem heen ziet als net buiten zijn bereik.

Het is een ontroerend verhaal over hoe je de wereld door nieuwe ogen kunt leren zien; een roman over misverstanden, tweede kansen en het ervaren van nieuwe inzichten.

Boekrecensie Een rooie aan de kant van de weg

Het eerste wat me opviel toen ik begon te lezen was hoe naadloos deze roman verliep. Micah is een gewone man, een vrij gewoon mens, zij het met een paar eigenaardigheden. Hij heeft een solide schema over hoe zijn huishoudelijk werk gedaan wordt, bepaalde dagen voor bepaalde klussen. Ik dacht dat dit misschien een benijdenswaardige eigenaardigheid was om mee te leven. Een gedetailleerde huishoudhulp. Hoewel ik er zeker van ben dat zijn perfectionisme me binnen korte tijd vreselijk zou irriteren.

Hoe dan ook, Micah runt zijn eigen IT-bedrijf, dus hij heeft genoeg tijd voor andere dingen. Hij is in de veertig en heeft een stressvolle relatie. Een paar onverwachte gebeurtenissen zullen Micah confronteren, waardoor hij zichzelf en zijn leven opnieuw zal evalueren.

Geen grote thrillerscènes, sterfgevallen die opgelost moeten worden, ziektes die overwonnen moeten worden, gewoon een stevig verhaal, goed gedaan. Een leuke, eigenzinnige familie zorgt voor een beetje humor. De manieren en middelen van een gewoon leven.


Wil je het boek zelf lezen?

Ook verkrijgbaar en bestelbaar bij je lokale boekhandelaar!

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *