Boekenblog

Een vloek zo eenzaam - Brigid Kemmerer

Een vloek zo eenzaam – Brigid Kemmerer

Een vloek zo eenzaam is een hervertelling van Belle en het beest, maar dan in een uniek jasje. Origineel en magisch. Het verhaal wordt verteld vanuit twee hoofdpersonages: Harper en Rhen.

Achterflap

‘Er zit bloed onder mijn nagels. Ik vraag me af hoeveel mensen ik deze keer vermoord heb.’

Prins Rhen is vervloekt: hij beleeft de herfst van zijn achttiende levensjaar telkens opnieuw. In het begin maakte hij zich niet veel zorgen want het leek gemakkelijk de vloek op te heffen: deze zou verbroken worden als er een meisje verliefd op hem werd.

Maar dat was voordat hij merkte dat hij aan het eind van iedere herfst veranderde in een bloeddorstig monster dat alles en iedereen om zich heen verscheurde, inclusief zijn familie.

Na 327 herfsten is hij alle hoop verloren. Totdat de onschuldige Harper Lacy zijn wereld in wordt gezogen.

Boekrecensie Een vloek zo eenzaam

Enkel al door de prachtige cover en het artwork binnenin word je in de fantasiewereld getrokken.

Eens je dan begint te lezen, is er geen ontsnappen meer aan!

Het verhaal is een hervertelling van Belle en het beest. De grote lijnen zijn dus wel hetzelfde, maar toch overgoten met een eigen, modern sausje.

Ik ben blij dat er wordt afgeweken van de standaarden. Vooral Harper is uniek, met een handicap die haar belemmerd. Toch heeft ze het karakter om alles te doen wat ze wil. Rhen lijkt op het eerste zicht dan wel een typische arrogante prins, maar gaandeweg wordt duidelijk dat dit niet zo is. Ruwe bolster, hé ;-)

Grey, de lijfwacht van Rhen, was stiekem toch wel mijn favoriete personage. Ik hoopte al bijna dat hij en Harper een romance zouden beginnen…

Het is zeker een waardige hervertelling van het klassieke verhaal. Het leest vlot, en het artwork maakt de sfeer compleet!


Zelf het boek lezen?

Ook verkrijgbaar en bestelbaar bij je lokale boekhandel!

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *