Boekenblog

Eerlijk duurt het langst - Darby Kane

Eerlijk duurt het langst – Darby Kane

Wat zou jij doen als iemand in je familie een moordenaar zou kunnen zijn? Iemand die in je huis is geweest, iemand die je vertrouwde? Dat is precies de vraag waar de hoofdpersoon mee zit in Eerlijk duurt het langst van Darby Kane.

Achterflap

Als je denkt dat je schoonbroer een moordenaar is, worden familiebezoekjes ineens een stuk ongemakkelijker…

Elisa Wright leidt een fijn en comfortabel leven in een mooie, rustige stad. Althans, dat was zo, maar nu heeft ze iets ontdekt waardoor ze ervan overtuigd is dat haar zwager Josh een moordenaar is.

Zijn verloofde is enkele maanden terug van de ene op de andere dag verdwenen, en hoewel hij beweert dat ze hem verlaten heeft, vermoedt Elisa nu dat er meer aan de hand is. Zeker aangezien de vrouw met wie hij daarvoor getrouwd was om het leven is gekomen door een ongeluk – of iets wat een ongeluk leek.

En nu blijkt hij alweer een nieuwe vriendin te hebben. Elisa vreest voor de veiligheid van deze nieuwe vrouw en is vastberaden om erachter te komen wat er is gebeurd met haar vriendin, de vermiste verloofde van Josh. Maar dat betekent dat ze haar eigen familie moet onderzoeken, en daar is uiteraard niet iedereen blij mee.

Eerlijk duurt het langst is een bloedstollend spannende thriller van Darby Kane, geschikt voor de lezers van B.A. Paris, Karin Slaughter en Nicci French.

Boekrecensie Eerlijk duurt het langst

Heeft Josh veel pech in de liefde? Of is hij een vrouwenmoordenaar?

Zijn schoonzus, Elisa, denkt het laatste. Josh heeft een dode vrouw en een vermiste verloofde. Bovendien heeft hij nu een nieuwe vriendin. Zijn vermiste verloofde, Abby, is een van Elisa’s beste vriendinnen, en ze weet zeker dat Abby nooit de stad zou verlaten zonder haar iets te zeggen.

Dus gaat Elisa op zoek naar aanwijzingen, terwijl ze te maken heeft met traumatische gebeurtenissen die haar een jaar eerder zijn overkomen. Ze raakt bevriend met Josh’s huidige vriendin, Rachel, terwijl de rest van haar leven lijkt te imploderen. Verbeeldt ze zich het ergste bij Josh… waardoor ze paniekaanvallen krijgt om niets? Of probeert iemand haar over de rand te duwen?

Je weet nooit echt wie de waarheid spreekt, er is sprake van spionage, manipulatie, gaslighting, angst en paranoia.

Het boek begint goed, want het heeft me vanaf het begin geboeid. Je wordt recht in het verhaal gegooid, zonder eerst 30 pagina’s een inleiding te krijgen over de personages.

Eerlijk duurt het langst is echt een psychologische thriller, en hoewel het niet super kronkelig is, zijn er een paar dingen die ik niet verwachtte, vooral aan het eind.

Het eindigde behoorlijk bevredigend en dat was fijn, en tegen het einde mocht ik Elisa wat meer. Lees dit boek als je op zoek bent naar een boek dat je in spanning houdt en dat je niet wilt wegleggen.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *