Boekenblog

Elizabeth Gilbert

Elizabeth GilbertElizabeth Gilbert werd in 1969 geboren in Waterbury, Connecticut. Op de kerstboomkwekerij van haar gezin groeide ze op. AL sinds ze zich kan herinneren wou ze schrijfster worden. Tijdens haar studies schreef ze dan ook al kortverhalen.

De wereld rond

Na haar studies reist ze de wereld rond. Ze werkt in bars, restaurants, ranches… om zo ervaring op te doen die ze dan kan omvormen tot fictie in haar verhalen. Deze ontdekkingen zorgden dan ook voor haar eerste boek ‘Pilgrims’. ‘Pilgrims’ is een verzameling van haar kortverhalen.

Na het reizen vestigt ze zich in New York, waar ze toen ook aan de slag ging als journaliste. Ook in die job kwamen haar avonturen tijdens haar reisjes van pas.

Eerste roman

In 2000 publiceert Elizabeth Gilbert haar eerste roman ‘Stern Men’. Een waargebeurd verhaal over de moderne houthakkers van Eustace Conway. Dit was dan ook haar eerste non-fictie boek, waarmee ze direct finalist was van zowel de National Book Award en de National Book Critics Circle Award.

Memoires

elizabeth gilbert - eat pray loveMaar Elizabeth Gilbert staat nog altijd het meest gekend voor haar memoires ‘Eat, Pray Love’ ofte ‘Eten, Bidden, Beminnen’ die in 2006 verscheen. Daarin legde ze haar avontuur na haar scheiding vast. Ze reisde de helft van de wereld in haar eentje af. Op zoek naar troost na een moeilijke periode in haar leven.

In 2010 komt ze een ongeschreven plicht na om de wereld, en dan vooral haar fans, te laten weten wat er van haar en haar nieuwe liefde geworden is. In ‘Toewijding‘ komt ze voor een voor haar verschrikkelijk dilemma te staan. Waar ze in ‘Eat, Pray, Love’ zeker wist dat ze nooit meer zou trouwen, is ze dat in ‘Toewijding’ niet meer zo zeker.

Ontdek het zelf!

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *