TJ Klune weet opnieuw een betoverend verhaal te creëren met Ergens in de azuurblauwe zee, een roman die humor, ontroering en een vleugje magie combineert. Dit boek neemt de lezer mee naar het eiland Marsyas, waar Arthur Parnassus zich inzet voor magische wezens en hun toekomst. Klune’s kenmerkende schrijfstijl en diepgaande thema’s maken dit een meeslepende en hartverwarmende leeservaring.
Achterflap
Arthur Parnassus is de directeur van het weeshuis op het kleine, afgelegen eiland Marsyas. Hij werkt hard en heeft lief met heel zijn hart, zodat geen van de magische jongeren zal hoeven doormaken wat hijzelf als wees op het eiland te verduren heeft gekregen. Arthur is niet alleen, hij deelt zijn leven met zijn grote liefde, Linus Baker, een voormalig maatschappelijk werker van het ministerie van Toezicht Magische Jeugd. Ze worden bijgestaan door de eilandnimf Zoé Chapelwhite en haar vriendin Helen Webb. Samen zullen ze er alles aan doen om de jongeren te beschermen.
Wanneer Arthur wordt uitgenodigd om een verklaring af te leggen over zijn verleden, bindt hij de strijd aan voor een betere toekomst voor alle magische wezens, en ook voor zijn eigen gezin. Als het weeshuis een nieuwe bewoner verwelkomt, de jonge yeti David, weet Arthur dat ze een breekpunt hebben bereikt: hun familie zal sterker worden dan ooit óf uit elkaar vallen.
Boekrecensie Ergens in de azuurblauwe zee
Het verhaal volgt Arthur Parnassus, de directeur van een weeshuis voor magische kinderen op het afgelegen eiland Marsyas. Samen met zijn partner Linus Baker en hun vrienden Zoé Chapelwhite en Helen Webb, probeert hij een veilige omgeving te creëren voor de bijzondere jongeren die onder zijn hoede vallen.
Wanneer Arthur wordt uitgenodigd om een verklaring af te leggen over zijn verleden, wordt hij geconfronteerd met oude wonden en de strijd voor een betere toekomst voor magische wezens.
Klune slaagt erin om zware thema’s zoals verlies, liefde en zelfontdekking te verweven met een magisch-realistische sfeer. Zijn personages zijn levensecht en herkenbaar, en hun worstelingen voelen oprecht.
De beschrijvingen van de omgeving zijn zo levendig dat je de zilte zeelucht bijna kunt ruiken. Daarnaast weet Klune humor en emotionele diepgang perfect in balans te brengen, waardoor het verhaal zowel luchtig als aangrijpend blijft.
Voor fans van Klune’s eerdere werk is Ergens in de azuurblauwe zee een warm en meeslepend vervolg. Maar ook nieuwe lezers zullen zich laten meeslepen door de magie en de hartverwarmende boodschap van dit boek.
Een absolute aanrader voor liefhebbers van magisch realisme en ontroerende verhalen!