Boekenblog

Femicide - Pascal Engman

Femicide – Pascal Engman

Als ik je zeg dat de ontknoping absoluut bevredigend is, en losse draadjes niet te bespeuren zijn, dan twijfel je toch niet meer!

Achterflap

fe·mi·ci·de (zelfstandig naamwoord • de (v) • femicides)

1 moord op een vrouw vanwege het feit dat ze vrouw is

Een jonge vrouw wordt dood aangetroffen in haar appartement. Ze is meer dan twintig keer in haar buik gestoken. Als rechercheur Vanessa Frank erachter komt dat de gewelddadige ex van het slachtoffer precies die week is vrijgelaten uit de gevangenis, lijkt het een uitgemaakte zaak. Toch heeft Frank het vermoeden dat er iets anders speelt.

Tijdens haar onderzoek stuit ze op de zogeheten incels, een digitaal netwerk van mannen die vrouwen willen straffen en zich tegen het feminisme keren. Kunnen zij hierbij betrokken zijn, en zo ja: hoe zijn ze te stoppen?

Femicide is het intens spannende en meeslepende tweede deel in de onafhankelijk van elkaar te lezen reeks met politie-inspecteur Vanessa Frank in de hoofdrol.

Boekrecensie Feminicide

Als je een spannende en meeslepende thriller zoekt, dan is Feminicide echt het boek voor jou!

Het boek heeft een interessante invalshoek en personages, boeiende verhaallijnen en een ontknoping om ‘u’ tegen te zeggen.

(Femicide is het tweede deel uit de Vanessa Frank-trilogie. Het eerste deel Vuurland is in 2019 verschenen. Beide delen zijn onafhankelijk van elkaar te lezen.)

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *