Boekenblog

Five days left - julie lawson timmer

Five days left – Julie Lawson Timmer

Toegegeven, er zijn vrolijkere boeken om te lezen. En toch loopt dit boek over van mooie momenten enerzijds, en keiharde realiteit anderzijds. We vinden ons altijd wel ergens terug in bepaalde situaties en dilemma’s die in het boek voorkomen.

Sometimes loving someone means we have to hold on, and sometimes it means we have to let go.

Samenvatting

De debuutroman ‘Five days left’ (Nog vijf dagen) van Julie Lawson Timmer is perfect voor fans van Jojo Moyes’ ‘Voor jou’ en Lisa Genova’s ‘Ik mis mezelf’.

Mara, een 42-jarige succesvolle advocaat, lijdt aan de ziekte van Huntington – een ongeneeslijke ziekte die haar van de controle over haar lichaam berooft. Over vijf dagen neemt ze afscheid van haar man Tom en dochtertje Lakshmi.

Scott en zijn vrouw Laurie nemen over vijf dagen afscheid van hun pleegzoon Curtis, die teruggaat naar zijn biologische moeder die dan vrijkomt uit de gevangenis.

Scott en Mara kennen elkaar van een internetforum voor ouders van geadopteerde kinderen, en ze delen een bijzondere vriendschap. Terwijl hun werelden volledig op hun kop staan, proberen ze tegelijk de laatste dagen met hun geliefden zo gewoon mogelijk te houden.

‘Nog vijf dagen’ is een ontroerende, rauwe roman over afscheid nemen en hoe het is als je de controle over je leven verliest.

Recensie ‘Five days left’

Advocate Mara (42) weet al vier jaar dat ze aan de ongeneeslijke erfelijke ziekte van Huntington lijdt, waardoor ze op den duur de regie over haar leven zal kwijtraken. Ze heeft besloten dat wanneer er een teken komt, ze haar eerstvolgende verjaardag uit het leven stapt.

Als ze in de supermarkt opeens in haar broek plast, weet ze dat de tijd is gekomen om afscheid te nemen, van haar ouders, haar man Tom, adoptiedochter Lakshmi, werk en vrienden.Want binnen 5 dagen is het haar verjaardag.

Al jaren chat ze op een internetforum voor ouders in niet-traditionele gezinnen, vooral met Scott, die met zijn vrouw pleegouder is van Curtis, op wie hij erg dol is. Over vijf dagen moet Curtis terug naar zijn moeder, een junkie die dan uit de gevangenis komt. Scott is er het hart van in, maar misschien ziet hij Curtis wel sneller dan verwacht terug.

De Canadese, in de VS wonende advocate Julie Lawson Timmer debuteert met deze indringende en goed besproken roman. Het verhaal is vaak ontroerend en stelt goede, ethische vragen, die je als lezer aan het denken zetten. Ook werken de twee sporen heel goed, al kon de connectie tussen Mara en Scott beter uitgewerkt worden.


Zelf genieten van dit heerlijke boek?

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *