Boekenblog

Hallo, met Sam - Dustin Thao

Hallo, met Sam – Dustin Thao

De boodschappen en het verhaal in dit boek is zo mooi. Het toegevoegde magische gevoel van het kunnen spreken met een overleden geliefde is zo’n bijzondere en andere twist.

Achterflap

Wat zou je doen als je een tweede kans had om afscheid te nemen?

De zeventienjarige Julie heeft haar toekomst helemaal uitgestippeld: ze gaat verhuizen naar de stad, samenwonen met haar vriend Sam, studeren aan de universiteit, een zomer doorbrengen in Japan… Maar dan sterft Sam. Waardoor alles verandert. Julie is diepbedroefd en doet er alles aan om hem en de tragische manier waarop hij stierf te vergeten. Maar een boodschap die Sam achterliet in haar jaarboek roept herinneringen op. Omdat ze zijn stem nog een keer wil horen, belt Julie Sams telefoon om naar zijn voicemail te luisteren. Sam neemt op.

Julie krijgt een tweede kans om afscheid van hem te nemen. Het horen van zijn stem zorgt ervoor dat ze opnieuw verliefd wordt en en met elk telefoontje is het moeilijker hem los te laten.

Boekrecensie Hallo, met Sam

Dit is het verhaal Julie en Sam. Ze zijn pas zeventien maar het lijkt alsof ze alles over hun toekomst hebben bedacht. Ze hebben grotere plannen. Julie wil een succesvolle auteur worden en Sam wil een groot muzikant worden. Ze zullen de stad verlaten, een appartement huren in de grote stad, op vakantie gaan naar Japan om Sam’s grootouders te ontmoeten. Maar… ze kunnen niets doen. Sam sterft.

Julie probeert haar herinneringen te wissen om niet meer gekwetst te worden, ze gooit Sam’s spullen weg, weigert naar de begrafenis te gaan, weigert met iemand te communiceren, ze weigert zelfs afscheid te nemen. Ze is nog niet klaar om hem voorgoed te verlaten. En raad eens: Sam is ook nog niet klaar om haar te verlaten.

Als ze het dieptepunt bereikt, belt ze Sam en hij neemt de telefoon op. Maar hoe kan dit mogelijk zijn? Hoe kunnen ze communiceren?

Sam heeft haar nog dingen te laten zien, cadeautjes te delen en Julie past zich langzaam aan in het leven voor Sam. Op een dag moet ze afscheid nemen omdat hun band aan de telefoon met de dag zwakker wordt. Kan ze het aan om het laatste afscheid te nemen?

Dit boek vertelt het verdriet zo natuurlijk, oprecht. Je hoort alle personages. Je wilt ze omhelzen, tijd met ze doorbrengen, ze vertellen dat het goed komt, ook al komt het nooit goed, want de pijn van iemand verliezen is levenslang lijden.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *