Boekenblog

Harry Potter boeken

Al enige jaren staan de Harry Potter boeken in m’n boekenkast. Ik ben er eigenlijk mee opgegroeid. En dit jaar besloot ik om ze allemaal nog eens te lezen.

(Zie m’n boeken-voornemens)

De 7 Harry Potter boeken

Harry Potter boekenTot mijn eigen verbazing las ik de 7 boeken in één maand uit. Nooit gedacht dat de boeken me nog zo zouden mee slepen in het verhaal dat ik al kende. Vreemd genoeg stonden de eerste 3 boeken meer in m’n geheugen gegrift dan de laatste 4. Nu, daardoor kwam ik wel nog wat verrassende wendingen en gebeurtenissen tegen.

Per boek nam de spanning meer en meer toe. Waardoor het per boek altijd maar moeilijker en moeilijker werd om Harry Potter en z’n vrienden ’s avonds op m’n nachtkastje te leggen. Altijd in gedachten ‘Kom, nog één hoofdstuk!” :-)

“Ik zweer plechtig dat ik snode plannen heb”

Mijn favoriete Potter boek

Nu ik ze allemaal nog eens gelezen heb vraag ik me af wat mijn favoriete Potter boek is. Het duurde een hele tijd voor ik dat voor mezelf kon uitmaken. Mijn persoonlijke favoriet is ‘Harry Potter en de Relieken van de Dood’ geworden. Het laatste en meest verhelderende boek.

Alle puzzelstukken vallen in elkaar, vreugde en verdriet stonden ook nooit zo dicht bij elkaar, wat voor een mooie, ontroerende combinatie zorgt.

De 8 Potter films

Nu de 7 boeken netjes terug in de kast staan, besloot ik om de 8 dvd’s in huis te halen. Het heeft voor- en nadelen om de films zo kort na de boeken te bekijken. Op die manier kan ik wel goed vergelijken wat ze weg lieten en/of aanpasten. Maar dat kan ook voor ergernis en teleurstelling zorgen.

Hoe dan ook, de trailers doen me echt wel al verlangen!

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *