Boekenblog

Herfstdaden - Anders de la Motte

Herfstdaden – Anders de la Motte

Met zo’n titel (Herfstdaden) is dit de perfecte thriller om te lezen tijdens deze zonnige herfstdagen! We komen vanzelf in de sfeer met de herfstbladeren om ons heen en de herinnering aan warme zomerdagen nog vers in het geheugen. En dat is precies het gevoel dat deze thriller bij je op wil roepen wanneer je het leest. En als ik er ook nog eens bij verteld dat het op de shortlist heeft gestaan voor de Beste Zweedse Thriller van het Jaar heb je helemaal een reden nieuwsgierig te worden naar dit boek.

Achterflap

Ter afsluiting van de zomer nemen vijf vrienden jaarlijks een laatste duik in een oude steengroeve. In de zomer van 1990 zijn ze 19 jaar oud en wacht de studententijd. De sfeer is uitgelaten, maar ze zijn zich er ook van bewust dat ze na vanavond ieder hun eigen weg zullen gaan. Als de ochtend
gloort en de eerste herfstregen valt, drijft het lichaam van een van hen in de groeve. Een tragisch ongeluk, oordeelt de politie, maar niet iedereen is overtuigd.

Na 27 jaar zorgen de gebeurtenissen nog steeds voor conflicten in het dorp. Wanneer rechercheur Anna Vesper wordt aangesteld als de nieuwe
politiechef heeft ze al snel geen andere keus dan de zaak te heropenen.

 

Boekrecensie Herfstdaden

Het boek laat je niet meer los, eens je er begint in te lezen. Er is iets aan de schrijfwijze van Anders de la Motte, dat het zo spannend maakt. Ik hou van de hoofdstukken die veranderen tussen het verleden en het heden – het geeft een goede flow in het verhaal en ik wil blijven lezen en wil meer en meer weten. De personages in het boek zijn interessant en de la Motte is erg goed in het beschrijven van de omgevingen en de kleine stad. Het einde voelde een beetje te kort aan. En bijna te simpel, nadat alles was opgebouwd om daar te komen. Desalniettemin , een heerlijk boek!


Zelf genieten van dit heerlijke boek?

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *