Boekenblog

Het beest - Carmen Mola

Het beest – Carmen Mola

Stap in het beklemmende Madrid van 1834 in “Het beest,” de meeslepende thriller van Carmen Mola. Terwijl de stad te lijden heeft onder een cholera-epidemie, jaagt een meedogenloze moordenaar, het Beest genaamd, op jonge meisjes.

Achterflap

Het beest, de nieuwe thriller van Premio Planeta-winnaar Carmen Mola, speelt zich af in Madrid, 1834. De Spaanse stad barst uit zijn voegen en gaat bovendien gebukt onder een vreselijke cholera-epidemie. Maar dat is niet het enige wat de inwoners vrezen. Er sluipt een meedogenloze moordenaar door de straten, die het voorzien heeft op jonge meisjes en al snel de bijnaam ‘het Beest’ krijgt. De veertienjarige Lucía loopt hem tegen het lijf tijdens een van haar strooptochten en vanaf dat moment maakt hij jacht op haar.

Als het Beest haar zusje ontvoert, begint voor Lucía een verwoede race tegen de klok. Ze vindt onverwachte bondgenoten in een eenogige politieagent en een onverschrokken journalist, maar het is maar de vraag of die haar kunnen helpen. Lucía belandt in een complot van geheime genootschappen, bijgeloof, gruwelijke rituelen en politieke samenzweringen waar ze uit moet ontsnappen voor het te laat is…

Het beest is een filmische thriller vol actie en spanning, die je meevoert naar het Spanje van de negentiende eeuw. Perfect voor de fans van De stilte van de witte stad, Het parfum en Vogelman.

Boekrecensie Het beest

De veertienjarige Lucía wordt onverwachts zijn doelwit en belandt in een angstaanjagend complot van geheime genootschappen en politieke samenzweringen. Als het Beest haar zusje ontvoert, begint een verwoede race tegen de klok.

Carmen Mola leidt de lezer meesterlijk door de duistere straten van negentiende-eeuws Madrid, waarbij ze een angstaanjagende mix van actie en spanning creëert.

Het historische decor voegt een unieke sfeer toe aan het verhaal, en de plot zit vol verrassende wendingen.

Lucía’s wanhopige zoektocht naar ontsnapping houdt je op het puntje van je stoel. “Het beest” is een intrigerende pageturner voor liefhebbers van historische thrillers, die je meevoert naar een angstaanjagend verleden waarbij je de adem in je keel krijgt.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *