Boekenblog

Het Caravaggio-vonnis - Marco De Franchi

Het Caravaggio-vonnis – Marco De Franchi

Het Caravaggio-vonnis draait om de verdwijning van een schilderij van Caravaggio en de zoektocht naar de dader. Hoofdpersonage en kunsthistoricus Filippo Cavalcanti is een boeiend personage dat de lezer meeneemt in zijn fascinatie voor kunst en zijn vastberadenheid om de waarheid te achterhalen.

Achterflap

In de zinderende thriller Het Caravaggio-vonnis van voormalig hoofdcommissaris Marco De Franchi worden op het platteland van Toscane twee bijna identieke kinderen ontvoerd. Een van hen weet te ontsnappen en vertelt wat er is gebeurd, maar de jonge commissaris Valentina Medici weet zeker dat hij iets verbergt. Dan verdwijnt er nog een kind, en de tijd begint te dringen. Valentina moet uitzoeken wie hierachter zit om de kinderen te kunnen redden.

Ze vermoedt een gruwelijk complot, maar wordt alleen geloofd door Fabio Costa, een uit de gratie geraakte collega met een duister verleden. Samen moeten ze op zoek naar een nietsontziende moordenaar met een morbide, wrede obsessie, die hen steeds een stap voor lijkt te zijn. Het is Valentina’s eerste officiële onderzoek, maar al snel vreest ze dat het ook haar laatste zal zijn. Want niemand kan zo diep de duisternis in duiken en daar ongeschonden uit terugkeren…

Boekrecensie Het Caravaggio-vonnis

In “Het Caravaggio-vonnis” van Marco De Franchi wordt de lezer meegenomen op een intrigerende reis door de kunstwereld van Rome. Het verhaal draait om de verdwijning van een schilderij van Caravaggio en de zoektocht naar de dader. Hoofdpersonage en kunsthistoricus Filippo Cavalcanti is een boeiend personage dat de lezer meeneemt in zijn fascinatie voor kunst en zijn vastberadenheid om de waarheid te achterhalen.

Het verhaal is goed geschreven en zit vol met plotwendingen en intriges, waardoor het de aandacht van de lezer vasthoudt. Het biedt een interessante kijk op de kunstwereld en de passie die sommige mensen hebben voor kunst.

Hoewel het verhaal af en toe wat traag kan zijn, slaagt De Franchi erin om de lezer geboeid te houden met zijn beschrijvingen van de prachtige Romeinse kunstscène en zijn interessante personages. Al met al is “Het Caravaggio-vonnis” een boeiende en intrigerende thriller voor liefhebbers van kunst en mysterie.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *