Boekenblog

Het DNA van de Belgische ondernemer doorgelicht - Christof Roggen & Karolien Selhorst

Het DNA van de Belgische ondernemer doorgelicht – Christof Roggen & Karolien Selhorst

Dat ondernemen verre van altijd over rozen gaat is een understatement. Naast de succesverhalen van alle groten op deze planeet, is het minstens even nuttig de (succes)verhalen van de gewone ondernemer in de straat te leren kennen!

Achterflap

Als kind ging Christof Roggen liever buiten voetballen dan urenlang in de klas te zitten. En ook daarna bleef zijn drang naar vrijheid en variatie hem door het leven leiden, wat hem bracht bij de meest gevarieerde jobs. Tot hij gebeten werd door sales. Deze selfmade ondernemer, die vandaag in de verkoop van print- en kopieerapparatuur zit, wil zichzelf constant vernieuwen. Zo kwam hij ook op het idee in gesprek te gaan met andere ondernemers en zich door hen te laten inspireren. Die gesprekken werden gebundeld tot een boek. Daarvoor rekende hij op de geoefende pen van Karolien Selhorst, freelancejournaliste, copywriter en vertaalster.

Het DNA van de Belgische ondernemer doorgelicht is een interessant werk voor en door zelfstandigen. Rolmodellen die dag in, dag uit hard aan de weg timmeren naar hun droom. Hun praktijkervaringen zijn niet alleen boeiend: ze bieden (toekomstige) ondernemers een leidraad om succesvol uit te groeien tot spelers van formaat.

Grote leiders zijn grote lezers. Dit werk is zo’n must read voor ondernemers: een verhaal dat leiders helpt groeien en hen de weg toont naar succes.

• Bundeling van interviews met een tiental Belgische bedrijfsleiders
• Inspiratiegids voor een succesvolle professionele carrière
• Wegwijzer naar een sterker leiderschap

Boekrecensie Het DNA van de Belgische ondernemer doorgelicht

In een interview met HLN zegt Roggen: “Mijn ambitie is om dit boek op de leeslijst van (startende) ondernemers en studenten te zetten. Het boek kan helpen om de wereld van de échte dagdagelijkse Belgische ondernemers te vatten. Naast de good news verhalen van bijvoorbeeld een Gert Verhulst die we allemaal kennen”

Ik kan beamen dat dit boek een grote meerwarde op die leeslijst zal zijn.

Stuk voor stuk boeiende verhalen die een (startende) ondernemer laat zien hoe het bij de doorsnee ondernemer aan toe gaat.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *