Boekenblog

Het drielichamenprobleem - Cixin Liu

Het drielichamenprobleem – Cixin Liu

Het Drielichamenprobleem is een intellectueel stimulerende en meeslepende leeservaring die je nog lang zal bijblijven. Een absolute aanrader voor liefhebbers van sciencefiction en filosofie.

Achterflap

Het is 1967. Ye Wenjie moet toezien hoe de Rode Garde haar vader doodslaat tijdens de Chinese Culturele Revolutie. Deze moord zal niet alleen haar leven tekenen, maar ook de toekomst van de hele mensheid.

Veertig jaar later wordt de nanotechnoloog Wang Miao gevraagd om een geheimzinnige reeks van zelfmoorden onder wetenschappers te onderzoeken. Wangs onderzoek leidt hem naar een mysterieuze onlinegame en een virtuele wereld die wordt beheerst door de onvoorspelbare interactie tussen haar drie zonnen. Maar is die wereld alleen maar virtueel of bestaat zij misschien echt?

Dit is het drielichamenprobleem, en het is de sleutel tot alles: tot de dood van de wetenschappers, tot een samenzwering die lichtjaren omvat en tot de uitroeiing die de mensheid onder ogen moet zien.

Het drielichamenprobleem is het eerste, adembenemende deel van een trilogie over ruimte en tijd, en over het voortbestaan van de aarde, waarvan wereldwijd al meer dan tien miljoen exemplaren werden verkocht.

Cixin Liu is de bekendste en succesvolste sciencefictionschrijver van China. Voor Het drielichamenprobleem kreeg Liu als eerste Chinese schrijver ooit de Hugo Award, de belangrijkste internationale prijs voor een sciencefictionroman. De trilogie wordt voor Netflix verfilmd door David Benioff en D.B. Weiss, de makers van de hitserie Game of Thrones.

Boekrecensie Het drielichamenprobleem

Cixin Liu weeft een meeslepend verhaal dat de grenzen van de verbeelding tart. Zijn vermogen om complexe wetenschappelijke concepten te combineren met filosofische overpeinzingen en politieke intriges is bewonderenswaardig. De lezer wordt meegesleept in een wereld waarin realiteit en virtualiteit naadloos samenkomen.

De beschrijving van de virtuele wereld met haar drie zonnen is adembenemend. Liu’s visie op de interactie tussen deze hemellichamen en hun invloed op het lot van de mensheid is zowel origineel als verontrustend. De personages zijn diepgaand en intrigerend, met hun eigen motieven en geheimen.

De trilogie, waarvan Het Drielichamenprobleem het eerste deel is, verkent niet alleen de fysieke ruimte, maar ook de tijd en de menselijke psyche. Liu’s schrijfstijl is helder en doordacht, en hij slaagt erin om zowel wetenschappelijke als emotionele aspecten in balans te brengen.

Het feit dat Liu als eerste Chinese auteur ooit de Hugo Award heeft gewonnen voor deze roman, getuigt van zijn uitzonderlijke talent. De verfilming van de trilogie door de makers van Game of Thrones voor Netflix voegt nog meer anticipatie toe aan dit meesterwerk.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *