Boekenblog

het meesterwerk - geir tangen

Het meesterwerk – Geir Tangen

De Scandi-thriller is echt booming. Alles wat ook maar riekt naar werk uit het hoge noorden wordt gehyped. Zo ook Het meesterwerk van Geir Tangen. Maar deze keer slaat de uitgever de spijker op zijn kop. Want Tangen doet (bijna) alles goed.

Achterflap

Journalist Viljar Ravn Gudmundsson ontvangt een mail van iemand die aankondigt als scherprechter het leven van een vrouw te zullen opeisen die in zijn ogen een misdaad heeft begaan. Als de vrouw de volgende dag vermoord wordt aangetroffen, realiseert Viljar zich dat het bloedserieus was. Zeker als hij daarna weer een aankondiging ontvangt. Inspecteur Lotte Skeisvoll moet op jacht naar een achteloze seriemoordenaar die eropuit lijkt de politie te willen tergen.

Maar is hij zo achteloos?

Boekrecensie Het meesterwerk

Hoewel het in het begin nog wel eens lastig was om alle personages in de juiste context te plaatsen, levert dat al snel geen enkel probleem meer op. De plot is subtiel en erg goed uitgewerkt en de ontknoping is ronduit verrassend.

Toch bevat het verhaal, dat overigens bijzonder origineel is, wel wat kleine clichés, die het eigenlijk niet waard zijn genoemd te worden. Het meesterwerk is een prima begin van de trilogie en met Lotte Skeisvoll heeft Tangen een krachtig en interessant seriepersonage gecreëerd.


Zelf genieten van dit heerlijke boek?

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *