Boekenblog

Het meisje dat met beren praatte - Sophie Anderson

Het meisje dat met beren praatte – Sophie Anderson

Je kent zeker de klassieke sprookjes. Misschien ben je ze wel beu? Wel, dan is ‘Het meisje dat met beren praatte’ een waardig sprookjesachtig verhaal om te ontdekken!

Achterflap

Yanka werd als baby gevonden in een berenhol. Ze vraagt zich altijd af waar ze vandaan komt. Ze probeert het gefluister en de blikken van de mensen in haar dorp zoveel mogelijk te mijden en zou willen dat ze vanbinnen net zo sterk was als vanbuiten.

Wanneer ze wegloopt van huis om uit te vinden wie ze echt is, begint ze aan een lange reis waarvan ze nooit had kunnen dromen: van ijskoude rivieren tot huizenhoge bergen. Onderweg maakt ze de meest bijzondere vrienden in dit verhaal vol beren, prinsessen en draken.

Boekrecensie Het meisje dat met beren praatte

Wat een prachtig geschreven boek. Ik hield van het karakter van Yanka en het verhaal nam ons mee op haar reis. Ze dacht dat ze niet paste op de plek waar ze woonde. Had dat te maken met het feit dat ze in een berengrot werd gevonden?

Terwijl ze op avontuur gaat om meer over haar verleden te weten te komen, ontdekt ze de waarheid over haar familie.

Dit is een boek vol magische momenten en een aanstekelijk verhaal over een Beer, die ook een mens is.

De taal is eenvoudig en subtiel. Je kan dit boek binnen twee avonden gemakkelijk uitlezen. En nog een suggestie, probeer dit boek voor het slapen gaan te lezen om een goede nachtrust te krijgen, want het is MAGISCH.

Geadviseerd aan lezers 8+ (maar ook als je ouder bent is dit een heel fijn boek!)


Zelf het boek lezen?

Ook verkrijgbaar en bestelbaar bij je lokale boekhandelaar!

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *