Boekenblog

Het mooiste verhaal over mijn familie - Nelleke Zandwijk

Het mooiste verhaal over mijn familie – Nelleke Zandwijk

Heerlijk boek met prachtige beelden en zinnen. Ik ga het zeker herlezen om al die parels nog eens beter te bekijken. Als je eenmaal begint lees je het in één ruk uit.

Achterflap

In de nieuwe roman van Nelleke Zandwijk neemt de hoofdpersoon behalve zichzelf haar hele familie onder de loep.

Een tweelingzus die aan iedereen vraagt of ze niet doodgaat en welke bril ze moet kiezen, omdat alles in haar leven even belangrijk is, een Vlaamse zwager die in het soldatenuniform uit de Tweede Wereldoorlog rondloopt, een neefje voor wie de beproeving al direct bij zijn drukbezochte geboorte begint, een moeder die met haar klusjesman naar een boerderij in de bossen van Twente vertrekt, en een vader die door zijn afwezigheid een steeds grotere plaats inneemt.

Verjaardagen die steeds desastreuzer verlopen, in alcohol gedrenkte kerstvieringen en chaotische verhuizingen – kortom, een familie zonder talent voor stil geluk, maar met des te meer daadkracht.

Boekrecensie Het mooiste verhaal over mijn familie

Heerlijk boek met prachtige beelden en zinnen. Ik ga het zeker herlezen om al die parels nog eens beter te bekijken. Als je eenmaal begint lees je het in één ruk uit.

Voorbeelden van parels: ‘Iemand riep vol vuur dat de doden de nieuwe levenden waren’ op een pijnlijke avond waarop iemand aan zijn familie bekend maakt dat hij nog maar een half jaar te leven heeft.

Of ‘Hij was als een naaktslak op een stoep. Je zag zo’n beestje nooit eens lekker bewegen, maar ineens was hij toch halverwege een tegel’ over een man die gaandeweg een vanzelfsprekende plek inneemt in het leven van de moeder van de hoofdpersoon.

Het mooiste verhaal over mijn familie – Nelleke Zandwijk Unieke stijl, heel waardevol deze stem. Ik word er erg gelukkig van.


Zelf genieten van dit heerlijke boek?

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *