Boekenblog

Het mysterieuze horloge van Walker & Dawn - Davide Morosinotto

Het mysterieuze horloge van Walker & Dawn – Davide Morosinotto

Het mysterieuze horloge van Walker & Dawn is een pracht van een boek, waar de kinderen van zullen smullen. De auteur verhaalt over vier vrienden: Te Trois, Eddie en broer en zus Petit en Julie. Zij leven in het Amerika van rond de eeuwwisseling.

Achterflap

We waren met z’n vieren vertrokken. Te Trois de dappere, die alles uit het leven wilde halen. Eddie de sjamaan, die de geheimen ervan wilde ontdekken. Petit, die klein was, maar groot wanneer nodig. En Julie de onkwetsbare, die gewoon gelukkig wilde zijn. Te Trois, Eddie, Petit en Julie zijn totaal verschillend, maar ook de beste vrienden. Wat ze gemeenschappelijk hebben, is een catalogus van een postorderbedrijf, drie dollar om te besteden én heel veel zin om de wereld te ontdekken. Wanneer ze in plaats van de revolver die ze hebben besteld een oud, kapot horloge ontvangen, hoeven ze er geen twee keer over na te denken; ze gaan op weg naar Chicago om het te ruilen. Ze reizen met een goederentrein, en met een stoomboot over de Mississippi, krijgen te maken met een lijk in drijfzand, professionele oplichters en valsspelers, corrupte politieagenten, slechteriken die goed lijken en goede mensen die dat helemaal niet zijn… om nog maar te zwijgen van een onopgeloste misdaad en een heleboel geld!

Boekrecensie Het mysterieuze horloge van Walker & Dawn

Het boek bestaat eigenlijk uit vier delen, die elk verteld worden vanuit het oogpunt van een andere hoofdrolspeler. Dit zorgt ervoor dat je een goede band kan ontwikkelen met alle belangrijke personages. Vier hoofdrollen lijken voor een kinderboek misschien veel. Maar blijkt dat elk van de vier zijn eigen verhaal, gedachten en emoties heeft. Dat zorgt ervoor dat ieder deel je een verfrissende kijk geeft op het verhaal.

Wat ik aan dit jeugdboek wel fijn vind, is dat hij ondanks zijn dikte wel telkens het plot rustig blijft opbouwen. Het boek blijft spannend tot op het einde.

Ook het grafische aspect is zeker een enorm pluspunt! De mooie tekeningen die voor ieder hoofdstuk geplaatst zijn zorgen ervoor dat kinderen goed kunnen volgen tijdens de reis naar het mysterie. Het zijn fijne aspecten doorheen dit dikke boek.


Zelf genieten van dit heerlijke boek?

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *