Boekenblog

Het zusje van - Carlie Van Tongeren

Het zusje van – Carlie Van Tongeren

Het zusje van is een prachtig boek. Ik heb het in één ruk uitgelezen! Ik werd meegezogen in de emoties van alle personages en moest nog dagenlang aan het boek denken.

Achterflap

Wat als je broer iemand doodrijdt?

Er zijn een heleboel middelbarescholieren die graag willen lezen, maar schrikken van een dik boek. Speciaal voor deze lezers komen wij met korte, toegankelijk geschreven novelles: de BLOSSOM BOOKS SHORTIES.

‘Het zusje van’ gaat over Liv: een gewoon meisje op een gewone school, waar ze gewoon gelukkig is. Tot haar broer Alex in het ziekenhuis belandt door een auto-ongeluk. Niet alleen is Alex zwaargewond, het meisje dat hij aanreed heeft het niet overleefd. Zoë heette ze, en ze zat bij Liv op school.

Vanaf dat moment is Liv niet langer Liv, maar ‘het zusje van’. Van die dronken automobilist die de lieve, vrolijke Zoë heeft doodgereden. Ze wordt genegeerd, nagewezen en lastiggevallen. Alsof zij die avond achter het stuur zat. En dan heeft ze ook Alex nog: hij blijft haar broer, maar moet ze voor hem opkomen terwijl ze wat er met Zoë gebeurd is net zo erg vindt? En wie komt er eigenlijk voor haar op?

Boekrecensie Het zusje van

Carlie van Tongeren is erin geslaagd om een aangrijpend verhaal te vertellen in deze novelle. Je leeft echt mee met Liv en gaat zelf nadenken wat je zelf zou doen in haar situatie. Ze zit namelijk in een tweestrijd: enerzijds vindt ze het verschrikkelijk dat Zoë overleden is, maar anderzijds is ze blij dat haar broer het ongeluk overleefd heeft. In het begin komt ze dan ook een beetje naïef over.

Door de erg korte hoofdstukken leest het boek erg vlot en heb je het in een mum van tijd uitgelezen. Daarnaast lees je voornamelijk vanuit het standpunt van Liv, maar komt af en toe ook het standpunt van Livs broer Alex aan bod – wat ook erg interessant is.

Het zusje van is een boek dat je echt wel doet stilstaan bij de gevolgen van je daden. Maar je gaat ook anders kijken naar daders. Er zijn altijd twee kanten…


Zelf het boek lezen?

Ook verkrijgbaar en bestelbaar bij je lokale boekhandelaar!

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *