Boekenblog

Hilde Vandermeeren wint Knack Hercule Poirotprijs 2017

Met haar vijfde thriller Schemerzone wint Hilde Vandermeeren de 20ste Knack Hercule Poirotprijs, de jaarlijkse prijs voor de beste Vlaamse misdaadroman. Daarmee bevestigt ze haar plaats aan de top van de Vlaamse misdaadliteratuur. Ze krijgt een cheque van 5000 euro en een gepersonaliseerde MontBlanc-pen. De prijs werd uitgereikt door minister van Cultuur Sven Gatz.

Wie is Hilde Vandermeeren?

Hilde Vandermeeren (1970) studeerde psychologie en werd bekend als jeugdauteur. Veel van haar boeken werden bekroond en in diverse landen vertaald. Met haat thrillerdebuut won de ze Hercule Poirot Publiekspijs 2013.

Haar derde thriller Stille grond stond op de shortlist Gouden Strop 2016 en de filmrechten van het boek werden gekocht door Eyeworks. Een van haar korte verhalen verscheen in het Amerikaanse Ellery Queen’s Mystery Magazine en werd genomineerd voor de Derringer Award 2017.

schermzone van hilde vandermeeren

Schemerzone

Schemerzone is een beklemmende, psychologische thriller over een verpleegkundige in een Londense privékliniek. Om haar baan niet te verliezen verzwijgt ze dat ze narcolepsie heeft, een aandoening waardoor ze onverwacht een slaapaanval kan krijgen. Door een voorval in de kliniek krijgt ze de sensatiepers achter zich aan. En ook iemand die niet wil dat de waarheid aan het licht komt.

Met Schemerzone heeft Uitgeverij Querido een thriller van formaat in handen. Maar liefst 304 pagina’s vol spanning en beklijving.

Achterflap

Kate werkt als verpleegkundige in een Londense privékliniek. Om haar baan niet te verliezen verzwijgt ze dat ze narcolepsie heeft, waardoor ze onverwacht een slaapaanval kan krijgen. De kliniek beslaat twee verdiepingen, maar er is nog een derde etage die verbouwd wordt.

Bekende personen kunnen die afhuren voor een discrete behandeling buiten de schijnwerpers. De negenjarige dochter van een glamourkoppel komt op die afdeling terecht.

Dan loopt het volledig mis en krijgt Kate de sensatiepers achter zich aan. Maar niet alleen de sensatiepers – ook iemand anders. Iemand die niet wil dat de waarheid aan het licht komt.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *