Boekenblog

hou van mij - Anja Feliers

Hou van mij – Anja Feliers

Anja Feliers schrijft zowel romans voor volwassenen als jeugdboeken en heeft al vier ‘vrouwenthrillers’ rond psychologe Kathleen Verlinden op haar naam. In dit bericht vertel ik je meer over haar psychologische thriller ‘Hou van mij’.

 

Samenvatting

Kathleen is psychologe en docente en woont samen met Julie, haar tienerdochter. Haar leven verloopt vlekkeloos, tot Matthias, een twintigjarige student, avances maakt. Kathleen wijst hem af.

Vanaf dan lijkt alles voor haar verkeerd te lopen. Even later vertelt Julie haar dat ze smoorverliefd is op deze Matthias. Bij Kathleen slaan de stoppen door …

Het boek leest super vlot. In een uurtje heb je al enkele hoofdstukken verslonden. En vanaf je goed en wel in het verhaal zit, wil je eigenlijk niet meer stoppen, tot het uit is. Zo is het ook bij mij gegaan.

Het begint als een klassiek verhaal van een gescheiden koppel – Marc en Kathleen –  met één tienerdochter: Julie. De band tussen de ouders is goed, zeer goed zelfs. Waardoor er ook geen problemen zijn met de tienerdochter. De vader in het boek, Marc, heeft al vele korte relaties gehad, steeds met jongere vrouwen. En nu is het moment aangebroken dat ook de moeder, Kathleen, zich na al die jaren durft binden.

Kathleen is psychologe van beroep en ontvangt haar klanten in een aparte ruimte bij haar thuis. Ze heeft hier nog nooit problemen mee gehad, en heeft altijd een goede  verstandhouding met haar klanten weten te bewaren. Zo heeft ze ook een goede vriendschapsband met Lucas, een vriend van Marc. En nu Kathleen meer en meer haar schild laat zakken, en haar emoties de vrije loop laat, wordt ze verliefd op Lucas. Tot haar grote vreugde beantwoord hij die liefde.

Parallel met dit gelukkige gezinsleven gebeuren er onrustwekkende zaken bij Kathleen thuis. Geheimzinnige telefoontjes, nachtelijke bezoeken in de tuin,… Al deze zaken blijven escaleren tot op het moment dat Julie verdwijnt. Marc en Kathleen doen er dan ook alles aan om Julie terug te vinden. Want de tijd dringt. Kathleen begint zelfs iedereen in haar naaste omgeving te verdenken. Maar zit ze wel op het juiste spoor?

Review ‘Hou van mij’

Op zich wel een cliché verhaal, maar toch goed opgebouwd.

Persoonlijk vind ik, dat er doorheen het hele boek, vaak verschillende omschrijvingen en zinnen na elkaar worden gebruikt die eigenlijk hetzelfde zeggen. Het is waarschijnlijk de bedoeling om het verhaal wat spannender te maken, en alles wat te “rekken”. Maar ik ervoer dat af en toe wel als storend.

Wanneer het echt spannend wordt, weet je op een bepaald moment zelf niet meer wie je nu moet verdenken. Plots zijn er meerdere verdachten. Je wil zo snel mogelijk doorlezen, op zoek naar meer clues. Dat maakt dat het boek echt wel leest als een trein!

Af en toe zitten er ook een soort van “dagboek teksten” in het boek. Teksten die de dader schrijft. Je weet niet aan wie gericht, je weet niet over wie en je weet nog minder wie ze schrijft. Tot op het allerlaatste!

Ze weet dat ze rekening moet gaan houden met mij. Misschien zal ze eerst nog wat tegensputteren, zal ze trachten me alsnog weg te krijgen, maar dat laat ik niet gebeuren. Daarvoor heb ik al te veel tijd en energie in haar gestoken. Ik laat me niet zomaar aan de kant schuiven. Ze is gewaarschuwd.

Tip: De smaak van thrillers te pakken? Lees dan zeker ook eens ‘Voor ik ga slapen’ van S.J. Watson


Zelf genieten van dit heerlijke boek?

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *