Boekenblog

Huisje 13 (Overleven zonder wifi) - Elin Meijnen

Huisje 13 (Overleven zonder wifi) – Elin Meijnen

De nachtmerrie van elke tiener: een leven zonder wifi. Zou jij het kunnen?

Achterflap

Wanneer Ronja’s tot dan toe heel normale moeder verandert in een ‘wifiwappie’ en per se wil verhuizen naar een stralingsvrije zone, verandert alles voor Ronja.

In het vakantiepark waar ze komt te wonen is geen wifi, wat betekent dat ze niet met haar vriendinnen kan appen, maar ook huiswerk maken lastig is en ze berichten van school mist. En daar blijft het niet bij: Ronja’s moeder draaft steeds verder door in haar ideeën. Zo ver zelfs dat Ronja na een uit de hand gelopen feestje – met wifi- niet langer in het huis mag wonen. Ze krijgt haar eigen plekje in een van de leegstaande vakantiehuisjes.

Dat klinkt misschien als een droom voor een zelfstandige puber, maar zonder stromend water en een werkende verwarming valt het vies tegen. En wat als ze er op school achter komen dat ze helemaal voor zichzelf moet zorgen?

Boekrecensie Huisje 13

Huisje 13 gaat over de 15-jarige Ronja. Ze is de dochter van gescheiden ouders en woont samen met naar moeder in Amsterdam. Als haar moeder een relatie krijgt met de man van de biologische winkel slaat ze een beetje door.

Ze eet alleen nog maar veganistisch, zonder supplementen, waardoor het steeds slechter met haar gezondheid gaat. Als haar moeder in contact komt met de Stoorzenders – een groepje mensen die geloven dat de straling van 4G/5G slecht voor ons is – gaat het helemaal de verkeerde kant op.

Ze wil, samen met Ronja en haar vriend, verhuizen naar een stralingsvrije zone.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *