Boekenblog

Icarus - Herbert De Paepe

Icarus – Herbert De Paepe

Zijn ‘magnum opus’, en ‘wellicht de lijvigste Vlaamse thriller aller tijden’. Zo wordt Icarus van Herbert De Paepe getypeerd. Hij schreef, samen met Els Depuydt, bloedstollende misdaadverhalen met bizarre plots. Dit solowerk is goed voor ruim 650 bladzijden en een plot die alle richtingen uitwaaiert.

Achterflap

Onderweg van Moskou naar Kathmandu wordt een lijnvlucht gekaapt en afgeleid naar Bajkonoer, Kazachstan. Daar staat een Soyoezraket klaar om te vertrekken naar het Internationaal Ruimtestation. Aan boord van het vliegtuig: Aaron Engels en Sergej Zjoeganov, bloedbroeders die samen op de top van de Everest hebben gestaan. Nu willen ze nóg hoger. Hun waanzinnige plan wordt weggehoond door de Russische autoriteiten, tot blijkt dat over de oostelijke steppe een afschrikwekkende dreiging nadert…

Boekrecensie Icarus

Met z’n 650 bladzijden is het een heuse klepper om te lezen. Het verhaal wordt goed opgebouwd, en je leert hele wat personages kennen. De vele wendingen in het verhaal houden het spannend, en zorgen ervoor dat die 650 bladzijden smelten als sneeuw voor de zon.

Fan van een goede thriller? Dan ga je bij Icarus zeker voldoening vinden. Plus het feit dat dit een werk van Vlaamse bodem is, is de kers op de taart!

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *