Boekenblog

Ik kan niet slapen - Steve French

Ik kan niet slapen – Steve French

Een statig huis, een duister verleden, een lieve vader die weduwnaar is. Allemaal klassieke elementen voor een horrorverhaal. Ik kan niet slapen is een eerste kennismaking met Steve Frech.

Achterflap

HIJ DENKT ZIJN DROOMHUIS TE HEBBEN GEVONDEN MAAR NIGHTINGALE HOUSE BLIJKT ALLESBEHALVE DAT…

Wanneer weduwnaar Daniel Price met zijn achtjarige dochter Caitlyn naar het prachtige Nightingale House verhuist, hoopt hij dat de nieuwe, idyllische omgeving hun beiden goed zal doen. Zijn vrouw is een paar maanden terug overleden en nu wil hij die periode van intens verdriet afsluiten en aan een nieuw hoofdstuk van hun leven beginnen.
Maar er is iets raars aan de hand met het huis. Daniel krijgt soms een vreemd gevoel in zijn slaapkamer en hoort in verschillende vertrekken een mysterieus druppend geluid. Tot diep in de nacht echoot er bovendien gefluister door de gangen dat klinkt als: ‘Ik kan niet slapen…’
Stukje bij beetje ontdekt Daniel het huiveringwekkende verhaal van de familie die een eeuw eerder in het huis woonde, een verhaal van verraad, tragedie en moord. Hij dacht in Nightingale House een droomhuis gevonden te hebben, maar het blijkt een plek die zijn ergste nachtmerries tot leven zal brengen.

Boekrecensie Ik kan niet slapen

Het boek is opgedeeld in twee verhaallijnen, die in het heden en eentje die bestaat uit dagboekfragmenten uit 1900. Zo krijg je als lezer steeds meer info over wat er destijds gebeurt is in en rond Nightingale House, wat weer invloed heeft op het heden. 

Het verhaal leest vlot en dat is te danken aan de fijne schrijfstijl van Frech. Het is een echt spookverhaal, maar niet superspannend of eng. Het is een mooi verhaal over een huis met een duister verleden, vol met verraad, tragedie en geheimen.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *