Boekenblog

ik wilde geen kinderen - wim oosterlinck

Ik wilde geen kinderen (en nu heb ik er twee) – Wim Oosterlinck

Ik wilde geen kinderen, en nu heb ik er twee. De titel van zijn eerste boek verraadt het al: Wim Oosterlinck is een vat vol tegenstrijdigheden. “Natuurlijk zie ik mijn dochter en zoon dolgraag. Maar je wilt ook nog wat tijd voor jezelf, niet?”

Achterflap

Wat moet je doen als je je eigen kind niet herkent in de crèche? Is de babyblues normaal voor een man? Word je als kersverse vader een onweerstaanbare vrouwenmagneet?

Radiopresentator Wim Oosterlinck is vader van Roos (5) en Bo (1). Dit is een persoonlijk relaas over zijn vaderschap. Een grappig en verrassend eerlijk boek over vroedvrouwen, 3D-gyneacologen en over de ongeplande thuisgeboorte van zijn zoontje Bo. Lees hoe het wondertje in werkelijkheid een dragondertje bleek te zijn en waarom alle kinderen van pinguïns houden.

Wim vertelt hoe hij eerst absoluut geen kinderen wilde en hoe ze nu zijn leven veranderen. Mét de allerbeste opvoedingstruc ter wereld: de verdwijnhap.

Tip: Zoek altijd waar het toilet is van zodra je ergens komt. Het kan je veel narigheid (en nattigheid) besparen.

Boekrecensie ‘Ik wilde geen kinderen (en nu heb ik er twee)’

Wim schrijft wat elke kinderloze man (en zeker ook de geëmancipeerde, kinderloze vrouw) ooit al meerdere keren gedacht heeft. Te beginnen met ‘Ik wil geen kinderen’ en te eindigen met ‘Het is een ongelooflijke belevenis’.

Dit boek geeft op een grappige én waarachtige manier weer wat het betekent om kinderen te hebben. Dat het een keer uit het standpunt van de vader verteld wordt schept nog meer vertrouwen. Die trekken hun doorgaans veel minder aan van de maatschappelijke opinie als ze zagen over hun nageslacht.

Het boek leest zeer vlot, is netjes ingedeeld en tovert af en toe een lach (of een grijns) op je gezicht. Aan te raden voor papa’s in spé, maar zeker ook voor vrouwen met een kinderwens! Voor ouders schept het gewoon een herkenbaar beeld en voel je je niet alleen met je frustraties en twijfels.

Je krijgt ook heel wat tips die je kan gebruiken in je eigen gezin!


Zelf genieten van dit heerlijke boek?

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *