Boekenblog

in mijn hoofd - Sharon M Draper

In mijn hoofd – Sharon M. Draper

In Mijn Hoofd is een aangrijpend YA-verhaal. Er zijn weinig boeken die worden geschreven vanuit lichamelijk gehandicapten, en vooral met Millie (iemand die niet kan praten of bewegen) voel en denk je dus helemaal mee.

Achterflap

Melody heeft een fotografisch geheugen: haar hoofd is net een camera die altijd aanstaat. Altijd. En er is geen delete-knop. Ze is de slimste van haar hele school maar niemand weet het, want ze kan het aan niemand vertellen. Want Melody kan niet praten. Ze kan niet schrijven. Ze kan niet lopen.

Melody wordt er gek van dat ze door de Cerebrale Parese vastzit in haar eigen hoofd, en aan niemand kan vertellen wat ze denkt en voelt. Tot ze iets ontdekt wat haar voor het eerst in haar leven de kans geeft om te praten. Eindelijk heeft Melody een stem. Maar niet iedereen in haar omgeving is klaar om die te horen.

Boekrecensie In mijn hoofd

In mijn hoofd gaat over Melody. Ze kan niet praten. Ze kan niet lopen. Ze kan niet schrijven. Ze heeft Cerebrale Parese, een hersenaandoening. Maar ze heeft ook een fotografisch geheugen en is de slimste van haar hele school – alleen kan ze dat aan niemand vertellen.

Melody weigert zich te laten definiëren door haar ziekte en zal dat aan iedereen laten weten… hoe dan ook.

Sharon Draper schreef een ontroerend verhaal dat deels is geïnspireerd door de ervaringen van haar eigen dochter met dezelfde aandoening. Een boek dat je niet meer loslaat, dat je aan het denken zet en dat bij vlagen zorgt voor een vreselijk gefrustreerd gevoel.

Al met al moet je dit boek niet lezen voor het spannende, interessante plot, maar wel voor de interessante beleving en meeslependheid. Er zijn maar weinig boeken zo ontroerend en speciaal zijn als deze. Wanneer je een mooi boek wilt lezen geschreven vanuit een lichamelijk-gehandicapt meisje waarbij je ook nog eens iets opsteekt en dat je bewust maakt van dit soort stoornissen, is dit boek absoluut een aanrader.


Zelf genieten van dit heerlijke boek?

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *