Boekenblog

Intrigo - Hakan Nesser

Intrigo – Hakan Nesser

Intrigo is een verhalenbundel van Håkan Nesser, de spannendste filosoof onder de Zweedse misdaadschrijvers. Vier van deze verhalen zijn al verfilmd door Daniel Alfredson.

Achterflap

Håkan Nesser is de spannendste filosoof onder de Zweedse misdaadschrijvers. Niemand schrijft raadselachtiger, literairder en sfeervoller dan hij over schuld, wraak en boete. Dat is waarom wereldwijd miljoenen fans van zijn werk houden.

Plaats van handeling in deze bundeling verhalen en novellen is de fictieve stad Maardam. Thematisch zijn de verhalen met elkaar verbonden door geheimen die onthuld worden, leugens die worden blootgelegd en gebeurtenissen uit het verleden die de personages opnieuw bespringen. En door middel van het café Intrigo.

Vier van de verhalen zijn verfilmd door Daniel Alfredson (The Girl Who Played With Fire) in drie grote Hollywoodproducties, met in de hoofdrollen Ben Kingsley en Gemma Chan.

Boekrecensie Intrigo

Intrigo is geen gemakkelijk boek om te lezen. De verhalen van Hakan Nesser zijn geen eenvoudige whodunits, in een langzaam tempo bouwt hij de plot op en de ontknoping is verrassend.

In eerste instantie leef je mee met de hoofdpersoon, maar er is altijd een onderlaag en nog een.

In het verleden van de hoofdpersoon is van alles gebeurd maar de hoofdpersoon kijkt door zijn of haar gekleurde bril en als lezer kijk je mee.

Het trage tempo verveelt niet, je krijgt de tijd om door te denken, om in de psyche van de hoofdpersoon te kruipen. Geen wonder dat er al verhalen zijn verfilmd, ze zijn zeker de moeite waard. Neem de tijd om van Intrigo te genieten en je zal beloond worden!


Zelf genieten van dit heerlijke boek?

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *