Boekenblog

Inventaris van de boekenkast

Toen we – mijn partner en ik – afgelopen weekend naar het Boekenfestijn gingen, kwamen we thuis met een heuse buit. We waren enorm tevreden en blij.

Het Boekenfestijn

BoekenfestijnHet was alweer even geleden dat we naar een Boekenfestijn trokken. En laten we eerlijk zijn, voor de gezelligheid doe je geen uitstapje naar het Boekenfestijn. Nee, daar heb je maar één doel voor ogen: boeken op de kop tikken.

En of we dat deden! Samen brachten (lees: sleurden) we maar liefst 32 boeken mee naar huis. Waaronder één cadeautje. Voor al de rest maakten we plaats in onze twee boekenkasten. Die plaats wordt steeds schaarser :-)

Dubbele “boeking”

Bij één bepaald boek twijfelde mijn partner of hij die wel zou meenemen. Want stond die al niet in de boekenkast? Om het zekere voor het onzekere te nemen, legde hij het boek toch in onze mandje. Het was dan ook een koopje, dusja…

Maar ja hoor, bij het thuis komen stond datzelfde boek inderdaad te pronken! Zonde…

Mezelf kennende zal het me niet gauw overkomen. Niet dat ik heel m’n boekenkast uit m’n hoofd ken, maar ik kan toch wel zeggen als ik een bepaalde titel zie of ik het al heb of niet.

Inventaris van de boekenkast nodig

Inventaris opmaken

Toen hebben we toch maar beslist dat we eens een inventaris moesten opmaken van onze boekenkast(en). We kiezen ervoor om die dan op te slaan in Google Drive, zodat we die altijd bij de hand hebben als we “per ongeluk” een boekenwinkel binnen stappen.

Noot achteraf: We hebben Google Drive snel ingeruild voor Goodreads. Je hebt er een leuke app van voor op je smartphone, waarmee je je boeken gewoon via de barcode scant. In de app maak je een eigen indeling van de virtuele boekenkast: gelezen/ongelezen, per genre, …

En dat dubbele boek? Dat geven we dan wel eens cadeau!

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *