Boekenblog

Ja ik wil niet - Eliza Kennedy

Ja, ik wil niet – Eliza Kennedy

Maak kennis met Lily Wilder: New Yorker, impulsieve, goedgebekte vrouw die van een drankje (of vijf) houdt en stralende aanstaande bruid. Maar beslist niet van plan monogaam te zijn. Haar verloofde Will is een lieve, intelligente archeoloog. Lily is dol op Will, maar of ze ook echt van hem houdt? Will houdt zonder twijfel van Lily, maar weet hij wel wie ze echt is? Naarmate de huwelijksdag nadert, groeit Lily’s twijfel. De mooiste dag van haar leven dreigt om te slaan in haar allergrootste vergissing. ‘Ja, ik wil niet’ is gedurfd, prikkelend, ondeugend, geestig, extreem grappig, sexy en slim.

Samenvatting

Advocate Lily Wilder trouwt over zes dagen met haar verloofde Will, maar gedraagt zich allerminst als een aanstaande bruid. Ze schaamt zich niet voor haar gulzige lichamelijke begeertes en kan het niet laten met andere mannen het bed in te duiken – niet echt wat je van een toekomstige bruid verwacht. De onverzadigbare Lily houdt van Will en is vastberaden om te trouwen, maar monogaam wil ze beslist niet zijn. Kan ze dat volhouden? En Will houdt van Lily, maar weet hij wel wie ze echt is?

Review

Lily Wilder is een ambitieuze, intelligente en impulsieve vrouw van 27 die pas is verloofd met Will, een lieve en intelligente archeoloog. Wat Will alleen niet weet over zijn lieftallige verloofde is dat zij iedere kans aangrijpt om vreemd te gaan: met haar baas Philip van het advocatenkantoor tot aan een vreemde ‘Perfecte Man’ in een bar in Key West. Ook is Lily niet vies van een drankje of een beetje drugs. Haar moeder, oma, ex-stiefmoeders, vader en zelfs beste vriendin Freddy willen niet dat ze trouwt met Will, omdat zij vinden dat ze te snel een keuze heeft gemaakt en vanwege het geheim waar Lily mee zit. Wanneer ze naar Key West in Florida vertrekken voor de bruiloft komt het geheim, waar Lily al dertien jaar mee leeft, naar boven door Anita, de moeder van Will. Zij gebiedt haar de bruiloft af te lasten of ze zal het geheim aan Will vertellen. De debuutroman van Eliza Kennedy is een wilde, grappige en een met seks passages geladen roman. Het boek leest zeer vlot en is bedoeld voor een vrouwelijk publiek.

Debuutroman Eliza Kennedy

‘Ja, ik wil niet’ is de debuutroman van ex-advocate Eliza Kennedy. Het is grappig, echt enorm grappig, en ook op een gevatte manier. Lily, haar beste vriendin en haar aparte, maar lieve familie zijn niet op hun mondje gevallen en komen in tal van hilarische situaties terecht. Lily is een karakter dat je graag mag, ook al ben je het niet eens met al haar acties. Ze weet zelf ook dat ze verkeerd bezig is, en dat maakt haar heel likeable. Ik vind het vooral leuk dat Lily een totaal ander karakter is dan de meeste hoofdpersonen in chicklits. ‘Ja, ik wil niet’ leest erg vlot en ook lekker snel. Als lezer volg je Lily alleen in de week voor haar bruiloft, maar er gebeurt zoveel, van verveling is absoluut geen sprake. Een verrassende wending aan het eind zorgt ervoor dat alles op z’n kop komt te staan. Kennedy haalt interessante en gedurfde onderwerpen aan, zoals monogamie en het feit dat een vrouw met meerdere seksuele relaties door de samenleving nog steeds anders wordt gezien dan een man met meerdere seksuele relaties. Je wordt uitgedaagd om hierover na te denken, zonder dat het op enig moment te serieus wordt, humor is en blijft de rode draad in dit boek. ‘Ja, ik wil niet’ is een heerlijke chicklit: origineel, grappig en prikkelend, echt een aanrader!

Consistentie is een spook van kleingeestige mensen.


Zelf genieten van dit heerlijke boek?

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *