Boekenblog

Jaloers - Annette Van 't Hull

Jaloers – Annette Van ’t Hull

Een spannend verhaal over een veranderende vriendschap, rivaliteit en jongens die meer willen dan jij. Jaloers is hét zomerboek voor meisjes van 12+ jaar.

Achterflap

Het is helemaal niet meer gezellig op school, vindt Andra. Ze mist Selina, haar bestie die naar de gymnasiumklas is gegaan. Een heel jaar al.

Gelukkig komt de zomervakantie eraan. Hier heeft Andra superveel zin in, want ze mag met Selina en haar ouders mee naar de camping in Italië. Dan wordt alles weer zoals vanouds! Maar als ze hoort dat Veerle, een meisje uit Selina’s klas, ook meegaat, ziet Andra dat helemaal niet zitten. Ze laat Veerle echt niet tussen ­Selina en haar in komen!

Het wordt er niet beter op als Veerle op de camping verkering krijgt met de jongen die Andra leuk vindt en de verschrikkelijke vriend van Selina’s zus opdringerig wordt. Lukt het Andra om van hem af te komen? En is Veerle echt zo’n rotmeid als ze denkt?

Jaloers is een spannend verhaal over een veranderende vriendschap, rivaliteit en jongens die meer willen dan jij.

Boekrecensie Jaloers

‘Jaloers’ is echt hét boek voor jonge tienermeisjes om te lezen tijdens hun zomervakantie. De onderwerpen die aan bod komen, en de situaties die zich voordoen komen zo uit het leven van een jong meisje op zoek naar zichzelf en een eerste liefje.

Aangezien het echt een boek voor meisjes van 12+ jaar is, heb je er als volwassene niet echt veel aan.

Het is wel grappig dat je je vroegere zelf er misschien in herkent, en dan ook eens moet glimlachen bij het dramagehalte dat je toen zelf wel eens creëerde ;-)

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *