Boekenblog

Kapot - Louisa Reid

Kapot – Louisa Reid

‘Kapot’, geschreven door Louisa Reid, is een aangrijpende versroman die de lezer meeneemt op een emotionele reis door de complexiteit van menselijke relaties en de gevolgen van een tragisch ongeluk.

Achterflap

Joe en Imogen lijken het perfecte koppel: ze zijn al jarenlang jaloersmakend verliefd en een voorbeeld voor hun vrienden. Maar als ze betrokken raken bij een dodelijk ongeluk, valt hun relatie stukje bij beetje uit elkaar, totdat iedereen de waarheid kent.

‘Kapot’ is een prachtige versroman over een toxische relatie, waarin opoffering, leugens en liefde een grote rol spelen. Het verhaal is op een slimme manier gestructureerd rondom de rechtszaak die volgt op het ongeluk. Wie spreekt de waarheid? En wat is er nu écht gebeurd? Een aangrijpende pageturner die je niet weg kunt leggen voor je weet hoe het zit.

Boekrecensie Kapot

Het boek ‘Kapot’ is een diepgaand verhaal over Joe, die de gevolgen moet dragen van een dodelijk auto-ongeluk dat hij in de nieuwjaarsnacht veroorzaakte. De rechtszaak tegen hem vormt de rode draad van deze young adult roman. Als lezer blijf je lang in het ongewisse over de precieze toedracht van het fatale ongeluk.

Reid’s keuze voor de versvorm levert sterke en zwakkere momenten op. Van de knullige dagboekrijmelarij proza waarmee het boek opent, tot melodramatische metaforen. Maar vooral waar Joe zijn enorme worsteling beschrijft, is het bij vlagen aangrijpend.

‘Kapot’ is het relaas van een verwoest leven, van meerdere verwoeste levens, maar vooral een verhaal over onbetrouwbaarheid en verraad. De vriendin van Joe speelde een belangrijke rol in het ongeluk maar kiest ervoor haar voormalige geliefde hard te laten vallen. Reid beschrijft minutieus hoe de twee niet met elkaar maar ook niet zonder elkaar konden leven.

Het verhaal is op een slimme manier gestructureerd rondom de rechtszaak die volgt op het ongeluk. Wie spreekt de waarheid? En wat is er nu écht gebeurd?2 Dit zijn de vragen die je als lezer bezighouden terwijl je door de pagina’s van het boek bladert.

Over het geheel genomen is ‘Kapot’ een prachtig boek dat je als lezer uitdaagt om na te denken over belangrijke levensvragen. Het is een boek dat lang nadat je het hebt uitgelezen nog nazindert.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *