Boekenblog

Kleur jezelf mindful - Jill Schirnhofer

Kleur jezelf mindful – Jill Schirnhofer

Kleuren is niet alleen voor kinderen. Kleuren als een vorm van ontspanning zit al enkele jaren in de lift, en niemand kijkt er nu nog raar van op. Het succes van ‘kleurboeken voor volwassenen’ bewijst dat het ook écht helpt.

Ik testte het graag eens uit met het kleurboek van Jill Schirnhofer.

Achterflap

Jill is een van de populairste televisiegezichten van dit moment. Met haar aanstekelijke enthousiasme geeft ze jong en oud allerlei creatieve adviezen. Van kleuren,tekenen en knutselen tot mode en koken. Van haar boeken zijn inmiddels meer dan 340.000 exemplaren verkocht. Tekenen en kleuren zijn voor Jill altijd goede manieren geweest om te ontspannen.

Niets werkt kalmerender: met kleuren zet je je gedachten even uit en kom je bij van een drukke dag. Met haar nieuwe boek Kleur jezelf mindful geeft ze iedereen, jong en oud, de mogelijkheid om zich helemaal te verliezen in haar prachtige mindfulness-tekeningen en te ontdekken hoe rustgevend kleuren is!

Boekrecensie Kleur jezelf mindful

Ik moet toegeven, ik heb het altijd een beetje vreemd gevonden: kleuren voor volwassenen. Dus ik begon wat terughoudend aan mijn eerste kleurplaat.

Tot mijn verbazing verdween die terughoudenheid zeer snel toen ik eenmaal begonnen was met kleuren. Mijn gedachten waren volledig bij m’n kleurplaat.

Ik dacht niet na over welke kleuren ik waar zou aanbrengen, ik vond het ook niet erg als ik even buiten de lijntjes zat (artistieke vrijheid, toch?). En tot mijn verbazing begon ik zonder nadenken aan de volgende pagina, en was het anderhalf uur later!

Ik was al fan van puzzelen om eens even te ontspannen en aan niets anders te denken, maar ik moet toegeven dat het kleuren voor volwassenen me ook weet te bekoren! Je hoeft hier niet te zoeken achter de juiste stukjes. Je kleurt gewoon wat en waar je zin in hebt!


Zelf ook eens proberen?

Ook verkrijgbaar en bestelbaar bij je lokale boekhandelaar!

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *