Boekenblog

Krachtig ontwaken - Maja Vermeulen

Krachtig ontwaken – Maja Vermeulen

Volgens mij is het de eerste keer dat ik een boek lees van iemand die ik persoonlijk ken. De eerste bladzijden lazen wat vreemd, omdat ik steeds die persoon voor me zag. Maar op een gegeven moment werd ik zodanig in het verhaal gezogen dat ik compleet vergat dat ik Maja ken!

Achterflap

Op de dag van haar zeventiende verjaardag worden Olivia’s magische krachten gewekt. Ze komt hierdoor flink in de problemen. Samen met haar beste vriend Nerd (Leonard) slaat ze op de vlucht. Ze vluchten niet naar een andere plaats maar naar een andere tijd… Daar ontmoeten ze nieuwe mensen, waaronder een verweesde zwaardvechtster met rood haar, een goed getrainde heks vol vlammende wraakgevoelens en een tirannieke tovenaar.

Wie kan haar iets bijleren over magie? Wie weet iets over haar verdwenen moeder?

Maja Vermeulen (1984) is een creatieve lerares lager onderwijs en zij en haar man zijn de ouders van twee actieve jongens. Films of series over elfen en draken kunnen haar zeker bekoren, maar niets kan tippen aan de magische werelden die worden gecreëerd in fantasieboeken. Feeërieke dagdromen hebben er dan ook toe geleid om het eerste boek ‘Krachtig ontwaken’ uit de Heksenzielentrilogie te schrijven.

Boekrecensie Krachtig ontwaken

Af en toe gebeurt het wel eens, dat ik een jeugdboek uit m’n boekenkast haal en geniet van de jeugdige thema’s en verhalen. En toen Maja met het boek toestopte, kon ik niet wachten om haar eerste boek te lezen.

Hoewel het in het begin wel wat vreemd was om een boek te lezen van iemand die ik persoonlijk ken, heeft het verhaal me dat snel doen vergeten.

Olivia en Nerd hebben een unieke vriendschap die hen helpt om hun avonturen te doorstaan. Wanneer Olivia op haar 17e ontdekt dat ze een heks is, duurt het niet lang eer de vriendschap tussen Nerd en Olivia op de proef wordt gesteld.

Maar Nerd twijfelt nooit, en is vastberaden om Olivia te helpen. Op die manier komen ze zelfs in een andere tijd terecht. Waarom, dat weten ze nog niet.

Door ontmoetingen met andere heksen leert Olivia wel veel bij over haar krachten. Maar er rijzen ook nog meer vragen…


Zelf genieten van dit heerlijke boek?

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *