Boekenblog

Lezen op reis, welke vakantie boeken neem ik mee?

Hoera! De vakantie is in zicht. Dat betekent ontspannen, zonnen én lezen. Veel lezen!

Maar eerst is er nog de keuzestress. Welke boeken neem ik in hemelsnaam mee op vakantie. En hoeveel? Voor een weekje weg durf ik wel 3 boeken in m’n valies stoppen. Ook al weet ik dat ik er soms hooguit twee uit krijg. Maar stel je voor dat ik zonder boek val!

Vakantie boeken

vakantie boeken inpakkenOm helemaal zen te worden en in de sfeer van vakantie te komen, neem ik onder andere zo van die typische vakantie boeken mee. Een chicklit als ‘Ja, ik wil niet’ van Eliza Kennedy bijvoorbeeld. Ook een leuke, zeker als je van plan bent om naar verschillende steden/landen te trekken op je vakantie, is ‘Wij’ van David Nicholls.

Af en toe durf ik ook een thriller mee nemen. In zo’n boek kan ik me echt volledig verliezen. Dat zorgt er dan ook voor dat ik écht even aan niets anders meer denk dan gewoon het verhaal. Heerlijk! Zo was dat al het geval bij ‘Hou van mij’ van Anja Feliers.

Boeken over je reisbestemming

Wat ook altijd leuk is, is een boek lezen dat over je reisbestemming gaat. Wanneer je dan op bepaalde plaatsen komt die je boek ook vermeldt, krijg je echt een speciaal gevoel. Of een gevoel van herkenning, terwijl je er eigenlijk nog nooit geweest bent.

Zo heb ik dit zelf al ervaren met ‘When in Rome’ van Nicky Pellegrino. Af en toe schreef ik dan in potlood bij bepaalde passages wat extra info over hoe ik een bepaalde locatie of restaurantje beleefde. Als je het boek dan ooit opnieuw leest…

Lezen op vakantie

vakantie boeken tipsHet hangt er natuurlijk vanaf welk soort vakantie je plant. Is het een echte zonvakantie waarbij je uren aan het zwembad ligt? Dan verslind je natuurlijk sneller die boeken.

Ben je eerder van het avontuurlijke type, en blijf je niet lang op één plaats? Dan lees je meestal ’s avonds in je hotel of hostel of tijdens de verplaatsing (in de trein, op de bus…).

Het type vakantie geeft ook de doorslag van het aantal boeken en natuurlijk ook de grote en dikte van de boeken. Hou hier dus zeker rekening mee wanneer je je koffers pakt!

 

Maar op reis gaan zonder een boek, dat lijkt me geen goed plan ;-)

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *