Boekenblog

Lezen op vakantie

Dé uitgelezen (pun intented) kans om een boek open te slaan is op vakantie. Maakt op zich niet uit waar: in de auto, op het vliegtuig, aan het zwembad… Bij mij zit er steevast minstens één boek in m’n bagagekoffer.

Het gebeurt dan ook dat als ik een bepaald boek zie staan in m’n boekenkast, ik onmiddellijk terug denk aan die vakantie. Nu, ik onthou het niet allemaal, maar bij sommige boeken (of vakanties) kan je dat wel hebben, niet?

Fifty Shades of Grey

eat pray love - lezen op vakantieIk weet nog het jaar dat Fifty Shades of Grey uitkwam. Ik had ze alle drie in één maand verslonden en vertrok de maand erop met 3 vriendinnen naar Spanje voor een luilekker vakantie. En iedere vrouw, maar écht iedere vrouw had een boek van Fifty Shades of Grey vast. En of je er nu fan of geen fan van bent, ik vond dat toch straf hoor!

Maar ik weet dan ook nog goed dat ik ‘Eat, Pray, Love’ van Elizabeth Gilbert aan het lezen was. Ook een topper van een boek, hetzij in een andere categorie ;-)

10 uur in de auto

Afgelopen week gingen we naar het zuiden van Frankrijk om er de Galibier te beklimmen. Met de fietsen op de auto vertrokken we voor minstens 10 uur rijplezier. Ahum…

Ik was goed voorbereid en had magazines, snoepjes, een kussen en een boek mee. In het rijden naar Frankrijk had ik niet veel zin om m’n boek open te slaan. Ik was nog moe, en aan een nieuw boek beginnen vind ik altijd een grote stap. Het vorige was ook nog niet zo lang uit, en ik geniet ook graag nog wat na.

Spannend boek

In het terug naar huis rijden had ik dan wél weer zin om eraan te beginnen. Vanaf de eerste bladzijde tot de laatste (dat wist ik dan de dag erna toen ik het boek uit had) werd je mee getrokken in het verhaal. Zo spannend! In de auto heb ik af en toe het boek even aan de kant moeten leggen, omdat ik alles moest laten bezinken. Brr!

Binnenkort vertel ik je er meer over in m’n samenvatting ;-)

 

P.S. En de Galibier zijn we boven geraakt, joepie!

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *