Boekenblog

Liefde is voor losers - Wibke Brueggemann

Liefde is voor losers – Wibke Brueggemann

Liefde is voor losers heeft me een glimlach om mijn mond en tranen in mijn ogen bezorgd. Wat heb ik genoten van dit fijne boek!

Achterflap

Verliefdheid, dat is helemaal niks. Dat doe je jezelf toch niet aan? Maar Phoebe komt erachter dat het nou niet bepaald een keuze is in “Liefde is voor losers’, een LGBTQ Young Adult-boek in de traditie van Bridget Jones.

De vijftienjarige Phoebe vindt dat liefde maar voor losers is. Ze gaat er niet aan beginnen. Tenminste, dat denkt ze. Totdat ze Emma ontmoet, die al haar plannen en theorieën in de war schopt.

Vlijmscherp en hilarisch schrijft Phoebe haar kijk op het leven en wat haar overkomt op in haar dagboek. Ze is de volgende in een reeks sterke vrouwen als Bridget Jones en Georgia Nicholson, maar dan van nu.

Boekrecensie Liefde is voor losers

Als grote fan van Bridget Jones was ik echt benieuwd naar dit debuut van Wibke Brueggemann.

In dagboekvorm vertelt Phoebe hoe haar leven eraan toegaat. Phoebe zegt echt waar het op staat. Het verhaal is verder ook erg actueel en het boek bevat heel wat thema’s (rauw, eenzaamheid, opgroeien zonder vader) die op een begrijpbare manier verwerkt worden in het verhaal.

Ik werd dan ook vanaf het begin meegezogen in dit humoristische, maar gevoelige verhaal. Grappig hoe Phoebe haar dagboekfragmenten begint met toepasselijke hashtags en hoe heerlijk sarcastisch ze kan zijn, een echte puber zo af en toe.

Al met al is Liefde is voor losers van Wibke Brueggemann een hilarisch en sarcastisch tienerdagboek met de nodige diepgang. De verhaallijn over de overleden vader van Phoebe, maar ook die over haar struggles met de liefde en haar onverwachte gevoelens voor Emma, zorgen ervoor dat het boek zeker overeind weet te blijven.


Zelf het boek lezen?

Ook verkrijgbaar en bestelbaar bij je lokale boekhandelaar!

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *