Boekenblog

Lockdown - Peter May

Lockdown – Peter May

Misschien klinkt het lezen van een boek over een pandemie tijdens een pandemie een beetje gek, maar dit was eigenlijk een moordmysterie met een dodelijke griep erin gegooid.

Achterflap

Londen is het epicentrum van een wereldwijde pandemie en de stad is volledig in lockdown. Geweld en onrust liggen overal op de loer en niemand is veilig voor het dodelijke virus dat al duizenden slachtoffers heeft geëist.

Ziekenhuizen zijn overvol, hulpdiensten machteloos.

Rechercheur Jack MacNeil heeft ontslag genomen bij de politie, ligt in scheiding en maakt zich zorgen om zijn zoon, die het virus opgelopen lijkt te hebben. Op zijn laatste dag wordt hij er toch nog op uitgestuurd om de moord op een kind op te lossen, nadat er een zak botten op een bouwplaats voor een noodziekenhuis is gevonden.

De meedogenloze dader doet er alles aan om MacNeil tegen te werken en in een uitgestorven Londen begint een race tegen de klok.

Door wie wordt MacNeil als eerste tegengehouden: de moordenaar, of het virus?

Boekrecensie Lockdown

Ik was onmiddellijk geïntrigeerd door de titel ‘Lockdown’. Uiteraard omdat we dit in maart 2020 zelf hebben meegemaakt.

Toen Peter May dit boek 15 jaar geleden voor het eerst schreef, kon hij niemand zover krijgen om het uit te geven, omdat ze vonden dat het “te ver gezocht” was. Nu weten we natuurlijk dat dat niet zo is.

Het is verbazingwekkend nauwkeurig in zijn details, hoewel het, als de legerpatrouille met geweren in de aanslag, wel laat zien hoe het ook veel erger had kunnen zijn dan onze huidige lockdown.

Dit was de eerste keer dat ik iets las van Peter May en ik was echt aangenaam verrast over de sterke verhaallijn en de geweldige karakters.

Een zeer spannend einde ook! Een geweldig boek!


Zelf eens lezen?

Ook verkrijgbaar en bestelbaar bij je lokale boekhandelaar!

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *