Boekenblog

Mayday - Grethe Boe

Mayday – Grethe Boe

Een zeer goed geschreven boek, precies de juiste hoeveelheid achtergrondinformatie, beschrijvingen, karakteropbouw en plot.

Achterflap

Op het moment dat de betrekkingen tussen Rusland en het Westen zich op een dieptepunt bevinden, worden navo-piloten Ylva Nordahl en John Evans opgejaagd door een Russische piloot. De straaljagers raken verstrikt in een gevaarlijk kat-en-muisspel en als de F-16 van Ylja en John in botsing komt met de Russische jager, raakt deze onbestuurbaar en crashen ze op Russisch grondgebied. Een explosieve politieke crisis volgt, waarbij beide partijen elkaar beschuldigen van een oorlogsdaad.

Terwijl de machtsblokken zich opmaken voor de strijd en via de media allerlei fake news wordt verspreid, staan Ylva en John voor een schijnbaar onmogelijke missie. Ternauwernood aan de dood ontsnapt moeten ze te voet over de ijzige toendra terug zien te komen naar Noorwegen. Zijn ze op tijd terug om te kunnen vertellen wat er écht is gebeurd om zo een oorlog te voorkomen? En zijn Ylva en John zelf eigenlijk wel wie ze zeggen te zijn?

Boekrecensie Mayday

Een boek over oorlogen tussen superkrachten, spionagethrillers en dergelijke zegt me meestal niet zoveel Maar dit boek is echt goed!

Misschien is het anders omdat het vanuit het perspectief van een vrouw is geschreven…

Ik hou van Ylva, de heldin van het boek. Ze is cool zonder bovenmenselijk over te komen. Ze wordt echt.
Ik wacht met smart op een vervolg…

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *