Boekenblog

Meer boeken lezen, deel 3

Bijna een maand na m’n vorige bericht (Meer boeken lezen, deel 2) ben ik eindelijk begonnen aan m’n vierde leesboek van dit jaar: The Great Gatsby. Na twee Nederlandstalige weer een Engelstalig boek. En dat is altijd weer even wennen.

De eerste pagina’s moest ik er echt wel weer in komen. Mij zelfs echt concentreren. Maar ik merkte dat ik na een paar bladzijden al weer de juiste toon te pakken had. Het eerste hoofdstuk is trouwens al uit!

The great Gatsby boek

Eerlijk gezegd had ik wel een dikker boek verwacht. In Amerika is dit leesboek verplichte kennis. Dus ik ben zeer benieuwd naar het verhaal, de gebeurtenissen, personages,…

Verfilming

De DVD van The Great Gatsby staat al even in de DVD-kast te blinken. Maar hij zit nog mooi in het doosje. Onaangeroerd. Als ik kan zal ik altijd eerst het boek lezen. En meestal vind ik het boek ook beter dan de film. Hoewel dat cliché klinkt van een boekenliefhebber, is het meestal écht wel zo. Ben toch benieuwd hoe Leonardo Di Caprio de rol vertolkt in de film.

De enige verfilming – waarvan ik ook het boek las – die echt wel het boek evenaarde is The Fault In Our Stars. Zowel bij het boek als de film kon ik m’n tranen niet bedwingen. Echt mooi.

Tijd maken

Ik moet wel toegeven dat de eerste 3 boeken veel vlotter gingen dan het vierde. Dan heb ik het niet over het boek zelf, maar over de tijd die ik maak om boeken te lezen.

Met het mooier weer, de langere dagen en de sportieve uitdagingen, schuift het lezen soms wel een plaatsje op.

Achteraf heb ik daar wel weer spijt van. Dus ik herpak mezelf en lees vlot The Great Gatsby uit. En daarna bekijk ik de film! Ben benieuwd :)

 

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *