Boekenblog

Meer boeken lezen, deel 4

De maand mei heeft zijn intrede gedaan. De vijfde maand van het jaar. Dat betekent dat ik ook aan mijn vijfde boek zal beginnen. Of zou moeten beginnen althans. Mijn boek van april – The Great Gatsby – is nog niet uit. Oeps! Toch hou ik vol om mijn voornemen om dit jaar elke maand een boek te lezen vol. Al zal het eigenlijk meer neerkomen op 12 (fictie) boeken per  jaar ;-)

Mijn voornemen ‘meer boeken lezen’ geldt dus nog altijd. Hoewel ik in april in een dipje zat. Op gebied van lezen dan toch!

Maar daar breng ik deze week zeker verandering in. Met een lang weekend in het vooruitzicht, krijg ik het boek(je) wel uit!

Op dit moment zit ik na een maand al (of beter: nog maar) halverwege. Doordat er soms veel tijd zit tussen de leesmomenten, moet ik meestal even terugbladeren. Zo weet ik weer wat er precies gebeurd was. Dat maakt het lezen iets minder leuk. Maar eens ik weer volledig mee ben, en me opnieuw echt in het verhaal bevind, vlot het wel.

Zal ik al een tipje van de sluier lichten?

Tipje van de sluier: The Great Gatsby

Wel, eigenlijk, om al halverwege het boek te zitten is er nog niet zoveel gebeurd. Ik krijg wel het gevoel dat er nu heel wat naar boven zal komen, en in z’n plooi zal vallen. Wie is die Gatsby? En vanwaar haalt hij al z’n geld om in zo’n riante villa te wonen en constant luxe feestjes, voor iedereen die maar wil komen, te geven? En het personage van waaruit alles verteld wordt, wat is zijn rol en betekenis?

boek lezen in de zonJe merkt het, ikzelf heb nog veel vraagtekens. Nu, deze namiddag stijgt de temperatuur tot 19° Celcius. Misschien moet ik me dan eens op terras zetten. Uit de wind en met een boek in de handen kan dat een zeer mooie namiddag worden!

En na dit boek, volgt weer een andere (zware) opdracht: een nieuw boek kiezen om in mei te lezen. Meer boeken lezen is makkelijker gezegd dan gedaan. Al die keuzes in mijn boekenkast! Soit, beter te veel dan te weinig…

Volgende keer meer ;-)

 

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *