Boekenblog

Meer boeken lezen, deel 5

Voor dat ik begon aan dit bericht, las ik nog even ‘Meer boeken lezen, deel 4‘. Ik was bijna vergeten hoe tergend traag ik The Great Gatsby heb uitgelezen. Dat ging toch net iets anders met het boek dat ik de maand mei las: Hou van mij van Anja Feliers.

 

Psychologische thriller

‘Hou van mij’ is ook een heel ander genre dan ‘The Great Gatsby’. Waarom een psychologische thriller? Eerlijk gezegd zal ik niet zo snel een thriller kopen, maar ben wel altijd blij als ik er één gelezen heb.

Een goede thriller leg je niet zomaar aan de kant na het lezen van een hoofdstuk. Nee, een goede thriller pakt je bij de haren en laat je niet meer los. Ook niet nadat je het boek uit hebt. Of toch niet de eerste dagen nadat je het gelezen hebt.

Een boek dat je dwingt om ’s avonds eens niet te kiezen om voor de buis te kruipen, maar wel om in je boek te duiken, dát is een goed boek. En dat had ik ook met ‘Hou van mij’. Heerlijk gewoon!

 

Een nieuwe maand, een nieuw boek

Het begin van een nieuwe maand is altijd dubbel. Langs de ene kant ben ik blij: een nieuw boek lezen! Maar dan komt de moeilijkheid: welk boek?

Wat ik nu wel al weet is dat ik één van de zes tweedehandsboeken die ik onlangs kocht op de rommelmarkt ga lezen.

Ik denk zelfs dat het m’n eerste tweedehands boek is dat ik zal lezen (boeken uit de bibliotheek uit beschouwing gelaten). Ik vraag me dan af wat de vorige lezer van het boek vond. Want het is wel zoals Edmund Wilson ooit zei:

No two persons ever read the same book

 

Meer boeken lezen, STAVAZA

Even de stand van zaken in verband met mijn voornemen om in 2016 elke maand een (fictie) boek te lezen. Dat wil zeggen 12 boeken op één jaar. Wel, dit lijkt allemaal zeer goed mee te vallen. Het heeft enkel voordelen en het gaat elke maand ook beter. Het wordt minder en minder een verplichting. Ik schrijf ook er ook steeds liever over.

Dus naar mijn gevoel behaal ik meer dan één doel met mijn voornemen. Hoera!

 

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *