Boekenblog

Meer boeken lezen, deel 6

De maand juni, het echte begin van de zomer. Of dat zou toch moeten. De weergoden blijven roet in het eten gooien. De zon komt maar heel af en toe eens piepen, en dan: regen, regen, regen…

Op zich geen slecht nieuws voor mijn voornemen. Ik blijf wat meer thuis, omdat ik geen terrasje kan doen ’s avonds of omdat ik geen wandeling aan zee of een fietstochtje kan maken.

Maar…

Europees Kampioenschap voetbal

meme-studeren-tijdens-het-EKJuni 2016 = EK 2016. Jawel, ik volg het EK. Meer dan ik op voorhand had verwacht, wil ik mee zijn met de wedstrijden. Ook de wedstrijden van andere landen, en dus niet enkel van de Rode Duivels.

(Afbeelding: ‘study’ kan je dus in dit geval door ‘read’ vervangen)

Ik had dan misschien beter een boek over voetbal gekozen voor deze maand! Maar dat heb ik niet. Ik koos dus, zoals gezegd in mijn vorige bericht, voor een boek dat ik kocht op een tweedehands markt: Een lang weekend van Joyce Maynard.

Meer boeken lezen, boek 6

Ik zit nog niet erg ver in het boek, en weet ook nog niet goed wat ervan te maken of welke richting het uitgaat. Op zich leest het wel vlot en ik heb het gevoel dat er van alles staat te gebeuren. Benieuwd!

Wat ik wel al kan zeggen is dat het boek vertelt wordt door de 13-jarig Henry die samen woont met z’n moeder.

Persoonlijk lijkt het me zeer moeilijk als schrijver om vanuit het standpunt van een 13-jarige te vertellen. Kinderen van die leeftijd denken helemaal anders over bepaalde gebeurtenissen. Daardoor is dit wel een bijzondere verhaallijn!

Er nu over schrijven geeft me weer goesting om de computer even te laten voor wat ie is, en me in de zetel te ploffen met het boek. Want buiten regent het toch weer…

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *