Boekenblog

Meer boeken lezen, deel 7

In m’n vorige post – Meer boeken lezen, deel 6 – ging het vooral over het slechte weer en het EK voetbal. Wel, in juli konden we op gebied van weer niet klagen! Met enkele dagen waarbij met meer dan 30° werd, blikken we tevreden terug op de eerste maand van de zomervakantie!

Ook de Europese Kampioen voetbal werd beslist: Portugal. Doordat ik het EK wel op de voet volgde, liet ik m’n boeken wat links liggen. Nu, in juli startte dan dat andere grote sportevent: de Ronde van Frankrijk.

Toch maakte ik meer tijd vrij om met m’n neus in de boeken te zitten. En in de zon ;-)

Vakantieboeken. Meer boeken lezen, deel 7

Boeken kiezen

Een moeilijkheid blijft het kiezen van een boek. Ook deze maand. Het vorige boek was een soort romantisch drama, en ik had wel wat behoefte om iets spannender te lezen. Daarom koos ik voor ‘De verborgen glimlach’ van Nicci French. Tevens m’n eerste boek van Nicci French. Maar zeker niet m’n laatste!

Na een spannend boek, kies dan meestal weer voor een luchtiger boek. Welk boek dat het geworden is, lees je volgende maand!

Boekentherapie

Ik las ook in Flow magazine over ‘Bibliotherapie’. En ik geloof wel in ‘lezen op recept’. Tegen verdriet, tegen frustratie, tegen depressie… Fictie of non-fictie, maakt op zich niet uit, maar kies wel iets wat je ondersteunt en vooruithelpt. En niet een boek dat je nog meer in de put duwt.

Als je bijvoorbeeld iemand dierbaars verloren bent, lees dan geen super romantisch boek. Maar eerder een verhaal dat voor jouw situatie herkenbaar is. Zodat je je minder alleen voelt. En misschien leer je wel zaken bij over de verwerking van zo’n drama.

Kies dus zeker verstandig, zoek op wat je best leest bij de emoties die je hebt, of de levensfase die je mee maakt. Zelf heb ik het lijstje van Flow magazine in een andere blogpost over bibliotherapie gezet!

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *